5 razloga zbog kojih je rezervacija smještaja na “Zlatnom” otoku Krku dobra ideja

Pitate se zbog čega bi trebali rezervirati smještaj baš na otoku Krku? Razloga ima mnogo, a mi vam donosimo nekoliko zanimljivih činjenica zbog kojih ćete već danas poželjeti doći na ovaj predivan otok.

Najsunčaniji, takozvani Zlatni otok jedno je od atraktivnih odredišta za turiste zbog svoje bogate i raznovrsne ponude sadržaja te duge povijesti. Velika prednost otoka je dobra prometna povezanost s kopna preko Krčkog mosta, brodovima iz luka i lučica, trajektima iz pristaništa Valbiska te zračna luka Rijeka kod Omišlja.

Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj i bogatstvo prirodnih i kulturnih sadržaja osigurat će vam odmor za pamćenje stoga neka vaša rezervacija smještaja krene sad! 😉

/en/acco…

Kada bi trebalo opisati otok u 5 razloga zbog kojih je rezervacija smještaja na otoku Krku dobra ideja, ukratko bi opisali ovako:

1. Raznovrsne plaže: pješčane, šljunčane, stjenovite s betoniranim platoima te jedna vrlo posebna plaža u uvali Soline u kojoj se nalazi ljekovito blato. Na većini plaža ponosno viori “Plava zastava” koja označava čistoću mora, opremljenost, sigurnost i kvalitetu plaža za posjetioce. Plaže zbog kojih se i dešava mnoštvo rezervacija smještaja u proteklom vremenu su: Rajska plaža, Haludovo, Rupa u Malinskoj, Plaža Porporela u gradu Krku, plaža Vela plaža smještena u Baški, plaža Oprna u blizini stare Baške, plaža s ljekovitim blatom u uvali Soline i mnoge druge velike plaže, ali i one zavučenije, intimnije u malim uvalama. Ukoliko vam fali prave zabave na plaži, onda obavezno posjetite Punat gdje ćete moći uživati u wakeboarding-u, ronjenju ili podvodnom parku te usput posjetiti otočić Košljun, šumski rezervat prirode i spomenik kulture udaljen 10 minuta brodićem.

/en/acco…

2. Aktivan odmor za sve ljubitelje ronjenja, jedrenja, planinarenja i pješačenja, bicikliranja ili bordanja i skijanja na moru. Također, treba posjetiti jednu od prirodnih ljepota otoka Krka, Špilja Biserujka nedaleko od ljekovite uvale Soline.

/en/acco…

3. Autohtono vino i domaća hrana

Kakav je to odmor bez ukusne hrane i pića? Vrbnička žlahtina je kvalitetno, suho bijelo vino koje se dobiva od autohtone sorte žlahtina bijela. Zanimljivo je kako ova sorta uspijeva jedino u krčkom vinogorju. Najbolje ga je konzumirati uz ovčji sir, sve vrste ribe i morskih specijaliteta te jela od bijelog mesa. Od tradicionalnih krčkih jela obavezno probati šurlice s gulašom od janjčića ili janjeći žvacet, a od slatkih jela takozvani Presnac.

/en/acco…

4. Zanimljiva povijest i spomenici na otoku Krku

Ovisno na koliko dana rezervirate smještaj i koliko traje godišnji odmor, prvo na listu stavite Bašćansku ploču u Jurandvoru iz 1100.godine koja predstavlja spomenik hrvatske pismenosti. Tu su i brojne ostale povijesne znamenitosti, poput dominantne katedrale s Frankopanskim kaštelom kao najpoznatiji motiv grada Krka te mnoge druge.

/en/acco…

5. Iskoristite dobru prometnu povezanost i napravite jednodnevne izlete s otoka Krka

Jednodnevnim ekskurzijama brodovima upoznajte i doživite čari zavučenih uvala daleko od očiju većine ili se uputite na ostale kvarnerske otoke u blizini poput Cresa ili Lošinja. Možete otići na jednodnevne izlete na otočiće Plavnik, Grgur i Goli otok u neposrednoj blizi te isprobati po želji ribarenje ili ronjenje. Autobusom, rent-a-car-om ili vlastitim automobilom možete napraviti izlete u Opatiju, Rijeku, nacionalne parkove kao što su Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit, park prirode Učka pa čak i izlete u Istru.

/en/acco…