110 godina organiziranog turizma – Malinska, Hrvatska

Malinska je naselje na zapadnoj strani otoka Krka i sjedište je općine Malinska-Dubašnica. Naziv Malinska potječe iz 15. stoljeća kad je u njoj izgrađen mlin po kojem je dobila ime. Ima oko 260 sunčanih dana godišnje s obilježjima blage, mediteranske klime. Smještena je u šumovitom zaljevu i tako zaštićena od hladnih vjetrova.

Malinska je postala jedno od najrazvijenijih turističkih mjesta otoka Krka. Smještena 13 kilometara sjeverno od grada Krka, u zaljevu prepunom šuma i nekoliko lijepih šljunčanih i pješčanih plaža, nudi smještaj u privatnim kućama, hotelima, kampovima, vilama s bazenima i pansionima.

Tijekom ljetnih mjeseci u Malinskoj je vrlo živo. Brojni sadržaji koje mjesto nudi privlače i turiste iz okolnih mjesta na otoku, a posebno mlađe generacije. U periodu predsezone i posezone više će uživati oni željni mira. To je razdoblje idealno i za osobe koje vole šetnje i vožnju biciklom. Na području Malinske uređeno je više od 50 km pješačkih staza. Na većem djelu šetnica moguća je i vožnja bicikla, a tijekom godine organiziraju se i biciklističke utrke za one koji su spremni odmor začiniti adrenalinom i avanturom.

Ove godine Turistička zajednica općine (TZO) Malinska-Dubašnica na otoku Krku slavi 110 godina organiziranog turizma. Kao početak obilježavanja uzima se 1909. godina, kada je osnovano Društvo za poljepšavanje mjesta u Malinskoj koje počinje voditi brigu o izgledu i uređenju mjesta. Tom prigodom za kraj ljetne sezone, 13. rujna 2019. godine, priprema se pravo slavlje i fešta za sve stanovnike Općine, kao i za sve goste. Uz otvaranje izložbe starih fotografija Malinske, za pravu feštu pobrinut će se domaći ugostitelji, pjevači i zabavljači na rivi u Malinskoj.

Ovo mjesto nudi vam sve – kristalno čisto more, prelijepe plaže, šetnice uz more, prekrasne plaže, mnoštvo zabavnih i sportskih sadržaja, bogatu autohtonu gastronomsku ponudu, bogat noćni i zabavni život u mjestu, mir i tišina u mjestu bez velike gužve, bogat kulturni život u mjestu (izložbe, predstave, muzičke večeri), staze za biciklizam i trčanje, mogućnost odlazaka na zanimljive izlete, mogućnosti plovidbe po obližnjim otocima, mogućnost upoznavanja života ljudi i lokalnih običaja te brojna događanja (modne revije, sajmovi, sportska događanja, koncerti, fešte).

Dođite i budite dio velikog slavlja povodom 110. godina organiziranog turizma u Malinskoj. Pogledajte našu ponudu smještaja na linku. Ukoliko vam treba bilo kakav savjet, prijedlog, javite nam se. Tu smo za vas! 🙂