3 prirodne atrakcije otoka Krka koje morate upoznati

Istražite otok Krk, upoznajte njegovu prirodnu ljepotu. Uz bogatu kulturno-povijesnu baštinu, mnoštvo turista privlače i brojne prirodne atrakcije, netaknuta priroda, od fotogeničnih uvala preko plodnih polja i gustih šuma, submediteranske vegetacije, golog krša do pravog planinskog krajolika.

1. Jezero Njivice najveće je prirodno slatkovodno stanište otoka Krka. Od velike je važnosti zbog očuvanja vrednota bioraznolikosti otoka i kvarnerskog područja. Jezero je smješteno samo stotinjak metara od glavne ceste Omišalj – Malinska, nedaleko od mjesta Njivice. Ovdje su razvijeni brojni močvarni i slatkovodni tipovi vegetacije koji su vrlo rijetki na krškom području. Možete pronaći i jedne od vrlo rijetkih vrsta močvarnog i vodenog bilja te autohtone vrste riba, vodozemaca i barske kornjače. Važno je stanište ptica, a poseban doživljaj je u proljeće i jesen kada možete  doživjeti intenzivnu seobu ptica pjevica.

2. Otok Prvić nasuprot Baške, botanički i ornitološki rezervat koji obara s nogu! Ovaj nenastanjeni otok, savršen je za spajanje s prirodom i bijeg daleko od svih. U ljetnim mjesecima ovdje možete pronaći mir i provesti vrijeme kupanjem u čistom moru, no u svako doba godine izlet na Prvić ponudit će vam doživljaj za pamćenje. Pravi mali raj netaknute prirode nedaleko od civilizacije. Otok možete posjetiti tako da zaplovite iz Baške i za tren ste tamo. Najviša točka je vrh Šipovac 363 m što ga svrstava u 9 najviših jadranskih otoka. Na zapadnoj padini otoka pronaći ćete romantični svjetionik Stražica i oko desetak pješčanih žalova za kupanje. No tu nije kraj prirodnoj ljepoti koju ćete doživjeti. Podvodni svijet očarat će vas atraktivnom krajobrazom i šarolikim bogatstvom koraligenskih zajednica.

3. Zeleni poluotok Prniba idealan je za one koji žele aktivan odmor! Ljepota osamljenih uvala, prirodnih neuređenih žala i stijena uz krikove galeba i šum mora ono je zbog čega ovaj otok je važno istaknuti i posjetiti. Nalazi se nedaleko od centra grada Krka. Uređena je neasfaltirana staza za vožnju biciklom ili šetnju kroz šumu, a putem možete naići na divlje životinje poput srna , ali uglavnom u proljeće. Prirodni ambijent koji je idealan za relaksaciju, meditaciju i provođenje odmora skrivajući se u prirodi nedaleko od civilizacije.