4 razloga zašto bi vaša iduća destinacija za odmor trebao biti otok Krk

Za sve ljubitelje mediteranske klime, ljetovanje u Hrvatskoj, pa tako i na otoku Krku, odličan je izbor. Otok Krk ima mnoštvo prirodnih i kulturoloških znamenitosti i atrakcija koje za vrijeme velikih vrućina i nemamo volje obilaziti. Uz bogatu kulturno-povijesnu baštinu, mnoštvo turista privlače i brojne prirodne atrakcije, netaknuta priroda, od fotogeničnih uvala preko plodnih polja i gustih šuma, submediteranske vegetacije, golog krša do pravog planinskog krajolika.

Prirodne atrakcije

Jezero Njivice najveće je prirodno slatkovodno stanište otoka Krka. Važno je stanište ptica, a poseban doživljaj je u proljeće i jesen kada možete  doživjeti intenzivnu seobu ptica pjevica. Otok Prvić nasuprot Baške, botanički i ornitološki rezervat koji obara s nogu! Pravi mali raj netaknute prirode nedaleko od civilizacije. Zeleni poluotok Prniba idealan je za one koji žele aktivan odmor! Ljepota osamljenih uvala, prirodnih neuređenih žala i stijena uz krikove galeba i šum mora ono je zbog čega ovaj otok je važno istaknuti i posjetiti.

Bogata kultura i povijest

Predlažemo posjetiti Frankopanski kaštel u mjestu Krk. Autentični kameni prolazi stari devet stotina godina, danas su djelomično obnovljeni i napravljeni kao izložbeni prostori. Sljedeći preporučeni posjet je posjet samostanu i crkvi Sv. Lucije gdje je pronađena Bašćanska ploča. Obavezno posjetiti i Fulfinum Mirine, nedaleko Omišlja. Baziliku u obliku latinskog križa uz samu morsku obalu te zidine ranokršćanske bazilike s kraja V. stoljeća. Ovo je jedini takav sakralni objekt na otoku Krku, Hrvatskom primorju i najveći na Mediteranu. 

Prekrasno čisto more i rajske plaže

Otok Krk nazvan je otok Plavih zastava. Sveukupno 15 plaža imaju plave zastave koje se ponosno vijore kao dokaz čistoće mora i obale, potvrda standarda kvalitete usluga. Zahvaljujući blagoj mediteranskog klimi sezona kupanja počinje već u proljeće, a završava u jeseni. Većina uvala i plaža povezane su sa šetnjicom koje nude brojne sadržaje, poput onih sportskih, parkova za djecu, caffe barova i klubova te ostalo.

Mnoštvo aktivnosti za sve uzraste  

Otok Krk nudi različite načine rekreacije i zabave za sve uzraste poput dugih pješačkih i biciklističkih staza, teniski tereni, mini golf, aqua park na moru, vožnje na tubama i bananama na moru, jet ski, odbojka na pijesku, fitness centri, jedrenje, wakeboard. Svatko će pronaći nešto u čemu uživa.


Što vam još treba? Rezervirajte svoj odmor na vrijeme i uvjerite se u bogatu ponudu otoka Krka.