5 razloga zašto posjetiti otok Krk u zimskim mjesecima

Iako mnogi zimu koriste za odlazak na skijanje ili pak za putovanja u toplije krajeve svijeta, vjerujemo da se zimski godišnji odmor može kvalitetno iskoristiti i na otoku Krku. Ako ste u potrazi za destinacijom gdje imate puno toga za vidjeti, a bitni su vam i programi koji će pridonijeti vašem zdravlju, želite konzumirati domaće i svježe namirnice, biti fizički aktivni i okruženi očuvanim i čistim krajolikom tada je otok Krk pravi izbor za vaše iduće zimsko putovanje.

Mediteranska klima

Otok Krk može se pohvaliti najugodnijom mediteranskom klimom koju karakteriziraju blage zime te više od 2500 sunčanih sati u godini. Osim toga, Krk se odlikuje čistim morskim zrakom i kristalno čistim morem te čak na 15 plaža vijori se plava zastava. Nije nikakvo čudo da se na otoku Krku sve više razvija zdravstveni turizam koji uključuje odmor uz more, udisanje čistog zraka s mirisom soli i ljekovitog bilja, bijeg od urbane svakodnevice, kupanje u čistom moru i laganu mediteransku prehranu.

Gastronomska ponuda

Već je svima dobro poznato da s otoka Krka ne možete otići gladni. Razlog tome je prefina domaća kuhinja.
Karakteristična hrana za krčko područje definitivno su morski plodovi pa ćete u većini restorana na meniju pronaći svježu ribu, škampe, račiće, lignje, hobotnicu i školjke. Ono što bi vam mi preporučili je poznata krčka janjetina koja je jedinstvena zbog načina ispaše krčkih ovaca. Zatim je tu poznata krčka tjestenina, tzv. šurlice napravljene od domaćeg tijesta koje odlično pašu uz gulaše i umake. Krčki specijaliteti posebni su i po začinima te uz dodatak domaćeg maslinovog ulja koje je neizostavni dio svakog autohtonog specijaliteta, hrana će dobiti poseban šmek i htjet ćete još.

Mnoštvo ideja za aktivni odmor

Na otoku Krku mnogo se ulaže u biciklističke i pješače staze. Krk može ponuditi svakom po mjeri tip aktivnosti koje su u skladu s potrebama i željama. U blizini Njivica krije se konjički klub u kojem svi mogu isprobati jahanje konja. Jahanje je namijenjeno i djeci i odraslima, a iskustvo rekreativnog jahanja na prekrasnim terenima sigurno nećete tako lako zaboraviti.

Otočni život bez stresa

Ispijanje kave na terasi sa savršenim pogledom na more, dok šum valova milozvučno dopire do vaše lijepe kuhinje koja mami na pripremu ljetnih delicija zvuči zaista opuštajuće, zar ne? Odmorite od svakodnevnog stresa i žurbe i dan započnite laganim ispijanjem kave kraj kamina.
Ovdje pogledajte našu ponudu komfornog smještaja za hladne zimske dane i osjećajte se opušteno i ugodno, baš kao kod kuće.

Bez gužvi

Zimi skoro da i nema gužve i turista, što ima svoje čari. Ako ste tip osobe koja ne uživa previše u ljetnim gužvama onda je sada prava prilika da posjetite Krk i vidite kakav je uistinu, bez puno turista.

Iako je ljeto na otoku Krku, kao pravom turističkom biseru, najinteresantnije doba godine jer svaki dan možete uživati u brojnim zanimljivim manifestacijama, bogatim programima, kupanju, sunčanju, odavno naš “zlatni otok” ima svoju goste kroz cijelu godinu. Ako još niste, postanite i vi jedan od njih!