Aktivan odmor na otoku Krku

Na godišnjem odmoru često težimo tome da se dobro odmorimo i napunimo baterije, te se sve više pozornosti pridodaje rekreaciji, sportu i aktivnom odmoru. Nakon što pronađemo smještaj i stignemo na odredište, prvo volimo razgledati i upoznati destinaciju kako bi se što prije sjedili s njom. No, bez obzira koliko znamenitosti obišli, već nakon nekoliko dana javlja se potreba za nečim novim. Kako bi na putovanju uvijek iskusili nešto novo, odlučili smo istaknuti aktivnosti kojima možete sjediniti rekreaciju i zabavu. Otok Krk nudi različite načine rekreacije i zabave za sve uzraste poput dugih pješačkih i biciklističkih staza, teniski tereni, mini golf, aqua park na moru, vožnje na tubama i bananama na moru, jet ski, odbojka na pijesku, fitness centri, jedrenje, wakeboard.

Ovog puta, odlučili smo se izdvojiti i dati prednost predivnim pješačkim i biciklističkim stazama koje omogućuju upoznavanje s gotovo svakim kutkom otoka te sasvim jedan drugačiji doživljaj stvarne, prirodne ljepote otoka.

http://islandkrkcyclingroutes….

Ukoliko se želite rekreirati i opustiti u isto vrijeme, na otoku Krku uređeno je 300 km pješačke staze. Staze su podijeljene na lungomare, lagane i teške pješačke staze. Lungomare staze namijenjene su svima koji vole uživati u more, prolazeći brojnim uvalama. Lagane staze namijenjene su svim šetačima koji su željni upoznati predivnu unutrašnjost otoka. Teške staze namijenjene su isključivo šetačima koji se aktivno bave planinarenjem. Poznata je Krčka obilaznica, kružna staza koja povezuje sve otočne pješačke staze te da se može iz jednog mjesta otočnim putevima doći u drugo mjesto.

Većinu pješačkih staza možete koristiti i kao biciklističku. Otok Krk se probudio u zadnjih par godina što se tiče rekreacijskog i sportskog turizma tako da se dosta pozornosti pridaje i samom biciklizmu. Različitim događanjima, odnosno manifestacijama nastoji se upoznati ljude sa svim biciklističkim stazama na otoku Krku. Biciklističke staze možete upoznati i putem mobilne aplikacije KRK BIKe koja u sebi sadrži pretraživanje biciklističkih ruta, GPS navigaciju, informacije o turističkim informativnim centrima, vremenskoj prognozi, kontakt hitne službe, pronalaženje lokacija punionica za električna vozila. Vožnjom bicikla na rutama otoka Krka imate priliku posjetiti tisućljetne spomenike, muzeje, galerije, manja mjesta, napuštena mjesta i sve ostale razne znamenitosti. Vaši kotači mogu se kotrljati unutrašnjem dijelom otoka, dolinama i uzvisinama te obalom otoka zlatnog otoka.

Vrijeme je da upoznate otok Krk, destinaciju rekreacije, odmora i novih avantura!