Aktivni odmor – Zipline na otoku Krku

Posljednjih godina sve popularnija adrenalinska aktivnost je vožnja ziplineom. Neki ovu aktivnost ubrajaju čak i u ekstremne sportove. Bili ovisnik o adrenalinu ili ne, vožnja ziplineom vas neće ostaviti ravnodušnim. “Let” iznad otoka, šuma, jezera, kanjona, rijeka i pogled u netaknutu prirodu iz ptičje perspektive ono je što vas očekuje. Vožnja na zipline-u moguća je u svako doba godine pa zašto ne iskoristiti jesen za ovu zabavu na otvorenom. 

O čemu se radi? 

Zipline je zapravo spuštanje niz čeličnu žicu. Vožnje mogu biti kraće ili duže, brže ili sporije – ovisno o dužini i nagibu žice. Vožnja ziplineom u potpunosti je sigurna. Prije samog početka vožnje voditelji vas upoznavaju sa sigurnosnom opremom a zatim oblačite istu. Dolaskom na startnu točku dobit ćete potrebne upute o osnovama vožnje po ziplineu, kao što je kočenje. 

Na otoku Krku ili nedaleko od njega nalazi se nekoliko ziplineova. Nešto o njima reći ćemo u nastavku. 

Zipline Edison, otok Krk 

Zipline Edison namijenjen je svim ljubiteljima pustolovina. Nalazi se između Krka i Baške. “Šetnja među krošnjama” posjetiteljima omogućava nezaboravni doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje po nezaboravnim krajolicima i spuštanja sajlama.

Dužina: 8 žica (preko 2 km ukupno) 
Max. brzina: 80 km/h 
Trajanje vožnje: 2 h 
Cijena: 390kn/osobi

Zip Line Krk, Krk

Zip line Krk je adrenalinska aktivnost na plaži u gradu Krku pored hotela Bor. Ovaj zipline dugačak je 200 metera i ide iznad mora. Nije brz, stoga djeca najviše uživaju u njemu. Također, dobar je izbor za ljude koji su prvi put na zipline-u.

Dužina: 2 žice (200 i 160 m) 

Cijena: 80 kn odrasli, 60 kn djeca

Zipline Pazi medo (Beware of the bear), Rudopolje, Lika

Pazi Medo se nalazi u samom srcu Like, u sklopu Sportsko rekreacijskog centra Bijeli Vrh u općini Vrhovine, 20-tak minuta vožnje od NP Plitvička jezera i najduži je zipline u Europi.

Dužina: 1,7 km 
Max. brzina: 120 km/h 
Trajanja vožnje: nekoliko minuta 
Cijena: 240 kn za odrasle uz brojne popuste za djecu, obitelji i grupe

Zipline Pazinska jama, Pazin, Istra

Ukoliko želite ponijeti nezaboravno iskustvo sa svog odmora u Istri, tada je Zip Line iznad Pazinske jame točno ono što tražite. Ukoliko ste ljubitelj adrenalina, preletite Pazinsku jamu na Zipline-u.

Dužina: 2 žice (220 i 280 m)
Max. brzina: 50 km/h
Trajanje vožnje: oko 30 min
Cijena: 140 kn/osobi

San o letenju iznad bajkovitih krajolika od sada je stvarnost. Možda je baš zipline pravi izbor da napokon pobijedite strah od visine. Kontaktirajte neki od navedenih zipline klubova i rezervirajte svoj termin za avanturu života.