Aquarium Terrarium na Krku

Priča o Aquariumu Terrariumu započinje 2008. godine kada je otvoren prvi otočni akvarij u Hrvatskoj. Kao što možete zaključiti iz naziva, sastoji se od akvarija u kojem možete vidjeti stotinjak riba Jadranskog ali i drugih svjetskih mora i terarija sa brojnim egzotičnim gmazovima. Uz to, sadrži i veliku zbirku školjki, puževa i rakova. Akvarij-terarij proteže se na 380 m2 prostora unutar gradskih zidina grada Krka.

Na površini od 150 m2 nalazi se 20 akvarija sa više od 35 kubičnih metara vode u kojima živi više od 300 primjeraka slatkovodnih i morskih riba hrvatskih i svjetskih rijeka, jezera i mora. Izdvojit ćemo neke.

Kečiga – živi u pritocima Crnog i Kaspijskog mora, a naraste do 50 cm. Voli duboke nizinske vode, a hrani se ličinkama i kukcima.
Štuka
– je vitka i duga tijela, iznimno brz plivač i spretan lovac. Naraste do 30 kg težine i 2 m dužine.
Karaš
– je slatkovodna riba i živi uglavnom u mirnim, gusto zatravljenim vodama s muljevitim dnom.
Zlatna ribica
– najpoznatija je akvarijska riba još iz 18. st. Vrlo je inteligentna, zaigrana, čak i oponaša druge ribe, a može se vrlo lako pripitomiti.

U jedinom terariju na našoj obali mogu se vidjet egzotični gmazovi, njih 20tak. Kajman, boa, iguana i kameleon samo su neki od egzotičnih stanovnika najvećeg akvarija – terarija u regiji.

Kajman – spada u rod krokodila, živi u rijekama i hrane se ribom, vodenim pticama, krupnim glodavcima, kornjačama i domaćim životinjama.
Kraljevski piton
– neotrovna zmija podrijetlom iz Afrike a može narasti do 1.5 m dužine.
Iguana
– nastanjuju tropska područja Kariba, Srednje i Južne Amerike. Mogu dostići dužinu od 1,5 m i težinu od 10 kg. 
Leopard gekon – dolazi s područja Afganistana, Irana, Pakistana i Indije, a naseljava pustinje i suhe travnjake. Jede žive kukce, ali i voće poput papaje, manga i kivija.

Akvarij-terarij Krk pružiti će vam nezaboravan doživljaj upoznavanja s čarobnim svijetom riba, školjki i gmazova, a svidjet će se i djeci i odraslima. Iskoristite boravak na Krku da posjetite Aquarium Terrarium i prepustite se smirujućem druženju s ovim morskim i slatkovodnim ljubimcima. Po narudžbi možete imati i svog vodiča.

Cijene ulaznica:
Djeca do 5 godina – besplatno
Od 5 do 12 godina – 20 kn
Odrasli – 40 kn


Radno vrijeme akvarija-terarija je:
travanj i listopad – 10:00h -15:00h
svibanj i rujan – 09:00h – 17:00h
lipanj 09:00h – 21:00h
srpanj i kolovoz – 09:00h – 22:00h

Kontakt za dodatna pitanja i informacije:
Tel.: 051/221-167

Mob.: 098/211-630

E-mail: siloturist@ri.t-com.hr

Image by visa vietnam from Pixabay