Baška na otoku Krku – idealno mjesto za Vaš odmor iz snova

Na najjužnijem dijelu “zlatnog”otoka Krka, u idiličnoj uvali okružena maslinicima i vinogradima smjestila se naša današnja destinacija Baška. Zahvaljujući svom položaju, mediteranskoj klimi, karakterističnoj arhitekturi, brojnim važnim kulturno-povijesnim spomenicima, Baška je danas jedna od nezaobilaznih i najpoznatijih turističkih destinacija na Jadranu.

Kristalno čisto more tirkizno plavo boje, pješčane i šljunčane plaže, uske uličice omeđene kamenim kućicama dovoljni su razlozi za razvijanje turizma početkom 20. stoljeća. Danas je idealno odredište za obiteljske i aktivne odmore s ponudom kvalitetnog smještaja kao i brojnim pješačkim i biciklističkim stazama te idealna izlet destinacija.

Plaže u Baškoj na otoku Krku

Jedinstvene prostrane pješčane i šljunčane plaže, njih gotovo tridesetak, “zaštitnički znak” su Baške.

Bašćanska Vela plaža, najpoznatija plaža u samom centru mjesta u svojoj ponudi ima brojne turističke sadržaje. Plitko more tirkizno plave boje s pješčanim dnom čini Velu plažu idealnom za dječje radosti u plićaku. Jedina mana su ljetne gužve, stoga se na njih treba pripremiti ali svakako preporučujemo posjet ovoj plaži.

Vela Luka, jedna od također najimpresivnijih plaža na Jadranu, duga 1.8 km, a široka oko 400 m. Ima pješčano dno, a na kraju uvale nalazi se pješčana plaža i izvor pitke vode. Do ovog “dragulja” stiže se brodom ili planinarskim stazama dugim 6 km, ali sve se isplati jednom kad se stigne.

Plaža Oprna (Stara Baška), još jedna od najljepših plaža Jadrana, ali i jedna od najnepristupačnijih zbog uskih neravnih stazica, ali i tu vrijedi ona da se sva muka dolaska zaboravi kad se stigne na odredište. Naravno tu je uvijek taxi boat.

Spomenici kulture, aktivnosti i atrakcije Baške

Izuzetno bogata kulturno povijesna kao i prirodna baština poziva vas na upoznavanje, te vam donosimo našu preporuku:
– crkvu Sv. Trojice
– crkvu Sv. Ivana Krstitelja
– Baščansku ploču
– crkvu Sv. Lucije-Jurandvor
– Akvarij Baška

Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u tenisu, nogometu, košarci, mini golfu, stolnom tenisu, slobodnom penjanju, pješačenju i raznim vodenim sportovima.
Tijekom ljeta organiziraju se mnoga događanja i fešte u sklopu Baščanskog kulturnog ljeta, od gastro do kulturnih manifestacija kako bi svi gosti i posjetitelji pronašli nešto po svome guštu.

Posjetite Krk i Bašku, pustite neka vam otok “ispriča” svoju priču.