Destinacija sa 1000 doživljaja – dobrodošli u Crikvenicu

Crikvenička rivijera pripada Primorsko-goranskoj županiji i dio je Kvarnera. Svega je 20-ak kilometara udaljena od Rijeke i otoka Krka, stoga vas pozivamo da sljedeći put kada posjetite otok Krk, svratite do crikveničke rivijere koju čine 4 mjesta: Jadranovo, Dramalj, Crikvenica i Selce. 

Crikvenička rivijera spoj je prekrasnog morskog krajobraza i šumovitog zaleđa. Ovdje možete pronaći tragove još iz doba Antike, stoga će zaljubljenicu u upoznavanje tradicije i kulture doći na svoje. Istinski gurmani mogu uživati u bogatoj gastro ponudi tradicionalnih jela i domaćeg vina. Ni gostoljubivost domaćeg stanovništa neka vas ne iznenadi. Ovdje će vas uvijek dočekati raširenih ruku, spremni pomoći vam.

Nalazi se na idealnoj lokaciji pa nebitno dolazite li cestom, morem ili zrakom, nadohvat je ruke. Aerodrom koji se nalazi na otoku Krku udaljen je dvatesetak kilometara do Crikvenice.

Što se tiče klime, ovo područje može se pohvaliti sa puno sunčanih sati tijekom godine. Klima je mediteranska što znači da su ljeta ovdje ugodna i suha, a zime blage. Isprepliću se morska i planinska struja što zrak čini iznimno ljekovitim i blagotvornim. Stoga ne čudi i razvijenost zdravstvenog turizma ovog područja.

Crikvenica
Crikvenica se diči prelijepim, dugim pješčanim i šljunčanim plažama. Tijekom cijele godine ove možete uživati u brojnim zabavnim, kulturnim i gastro sadržajima. Poznata je crikvenička Ljubavna cestica – šetnica okružena raslinjem koja je dobila naziv po brojnim ljubavnim parovima koji su njome šetali. Tu se nalazi i Aquarium sa brojnim vrstama riba u kojem će uživati svi zaljubljenici u podmorski svijet.

Selce
Selce je četiri puta proglašeno najuređenijim mjestom na Kvarneru a dobitnik je i Plavog cvijeta za najuređenije mjesto na Jadranu. Razvedena obala ovog mjesta i zrak pomiješan sa mirisom mediteranskog bilja i soli vuku vas da se vratite ovdje ponovno i ponovno. Bogata kulturno-povijesna baština dat će vam materijala za istraživanje i nove avanture. 

Jadranovo
Prekrasan krajolik ovog mjesta obiluje obalnim šetnicama i šumskim stazama. Ljeti se ovdje događaju brojni tradicijski događaji pa možete upoznati hrvatsku kulturu. Brojne plaže i uvalice čine Jadranovo idealnom destinacijom za mirni obiteljski odmor. 

Dramalj
Maleno turističko mjestašce sa brojnim sportskim i rekreacijskim sadržajima i plažom koja je nositelj Plave zastave koja dovoljno govori o kvaliteti mora i obale. Ima plitku uvalu koja je pogodna i za one najmlađe.