Grad Krk – središte otoka Krka

Grad Krk je administrativno, poslovno, političko i gospodarsko središte stanovnika otoka Krka, a s druge strane, i pravo turističko mjesto bogate, zanimljive povijesti s brojnim znamenitostima, predivnim plažama i ostalim prirodnim atrakcijama.

Povijesna baština grada Krka

Utvrđeni grad, opasan zidinama koji postoji već više od dvije tisuće godina svih ostavlja bez daha! Grad Krk karakteriziraju uske velike i male kamene ulice tako da šetnjom kroz njih zasigurno neće ostati ravnodušni. Upustite li se u istraživanje grada, za oko će vam sigurno zapeti krčka katedrala koja je uz Frankopanski kaštel najpoznatija povijesna baština. Također su očuvana nekadašnja obrambena mjesta Kaštel na Kamplinu, Kula na obali i Vijećnica na glavnom gradskom trgu.

Posebno bi trebalo istaknuti arheološki lokalitet Volsonis u kojem se danas nalazi kafić po istom imenu. Tu su najbolje sačuvani tragovi rimske kulture. Sam kafić je inkorporiran u rimske bedeme grada, tako da će na vaš cjelokupni doživljaj utjecati sva vaša osjetila. Isto tako posjetite i kafić Mate, gdje je očuvan rimski mozaik s prikazom mitskog bića Tritona.

Turizam grada Krka

Kako turistički grad, Krk u ponudi ima mnoštvo iznimno kvalitetnih smještaja, od apartmana, hotela do kampova. Grad Krk osim što je središte otoka za stanovnike te iznimno kvalitetni turistički grad, on je i luka iz koje možete isploviti i organizirati izlete na obližnje otoke ili skrivene, osamljene plaže  otoka Krka.

Brojne plaže oduševit će i one najzahtjevnije! Od gradskih do osamljenih plaža, svatko može pronaći svoj kutak uz more, a o samoj čistoći mora svjedoče “plave zastave” koje se ponosno vijore na čak 5 plaža grada Krka.

Ako ste tip osoba koji rado uz obilazak i opuštanje kombiniraju aktivan odmor, onda se na pravom mjestu. Općenito, otok Krk nudi mnoštvo biciklističkih i planinarskih staza, različitih dužina i težina. No, zeleni poluotok Prniba kod grada Krka idealno je mjesto za vožnju bicikle ili šetnju ako ste smješteni u gradu Krku. Nekoliko kilometara dugačka neasfaltirana cesta u prirodnom okruženju očarat će vas ljepotom. Više o tome pročitajte:

/hr/novosti/dogadaji/3-prirodne-atrakcije-otoka-krka-koje-morate-upoznati 

Ne zaboravite kušati tradicionalna krčka jela u jednom od najboljih konoba i restorana.

/hr/novosti/dogadaji/tradicionalna-jela-otoka-krka