Istražite Krk na električnom biciklu

Kao što smo već u prijašnjem blogu spomenuli, jesen je doba godine idealno za bicikliste i sve ostale aktiviste, ljubitelje outdoor aktivnosti. Za sve vas imamo u ponudi 3 biciklističke ture po otoku Krku u kojima možete pobliže upoznati tradiciju i kulturu otoka Krka. U ovom blogu reći ćemo ponešto o svakoj turi.

Mjesto polaska sve tri ture je sportski centar Krk Premium Camping Resort by Valamar. Na prvoj postaji, odnosno na startu čekaju vas vodiči koji će vas upoznati s radom Qulbix električnog offroad bicikla i podijeliti zaštitnu opremu. Vožnja počinje po bajkovitim makadamskim stazama na južnim padinama otoka u smjeru istoka. Rezervirajte svoje mjesto na električnom offroad biciklu na vrijeme.

E-BIKE GASTRO POVIJESNA TURA
U ovoj vođenoj avanturističkoj vožnji na električnom biciklu moći ćete upoznati tradiciju i doživjeti okuse otoka Krka.

Druga postaja – etno kuća Kornić
Iznad grada Krka, kroz stoljetne maslinike ograđene suhozidima električnim offroad biciklom dolazite na prvu stanicu rute – u etno kuću Kornić.

Treća postaja – OPG Mrakovčić
Nakon malo povijesti, sjedate na bicikle i kroz spektakularnu panoramu Puntarske uvale, dok vas prati miris samoniklog mediteranskog bilja, dolazite do Lakmartina gdje se nalazi OPG Mrakovčić.

E-BIKE POLUOTOČNA TURA
Doživite jedno od najljepših mjesta na Krku, poluotok Prnibu i prepustite se mirisima dok se vozite kroz prekrasnu stoljetnu šumu. 

Druga postaja – Prniba
Kroz netaknutu prirodu i hladovinu pinijske šume upoznajete poluotok, uživate u mirisima i zvukovima prirode otkrivajući tajne uvale, plaže i morske hridi.

Treća postaja – pogled na Košljun
Tijekom vožnje zastajemo na dijelu s kojeg puca pogled na prekrasan Košljun, na kojem se nalazi franjevački samostan.

E-BIKE POTPUNI DOŽIVLJAJ OTOKA KRKA
U ovoj turi upoznat ćete povijest i tradiciju te doživjeti autentične okuse i mirise otoka Krka.
Druga i treća postaja ove ture jednake su kao kod gastro povijesne ture. 

4. postaja – jezero Ponikve
Ponikve su mjesto u samoj unutrašnjosti otoka, najpoznatije po svom krškom fenomenu, rijetkom u Hrvatskoj i svijetu. Za vrijeme obilnih kiša podzemne vode u samo nekoliko sati stvaraju jezero i tako se stvara “sad ga vidiš, sad ga ne vidiš” fenomen.

5. postaja – agroturizam Dvori Sv. Jurja
Ovo kameno zdanje nalazi se usred beskrajnih maslinika, daleko od prometnica i gradske vreve, a krasi ga veličanstveni pogled na otok Plavnik i Cres.
Ako u jednom danu želite na električnom offroad biciklu putovati kroz stoljeća, uživati u kulturi, krajolicima i odličnoj hrani otoka Krka, ovo je tura za vas.