Jesen i aktivni odmor – Rafting na Kupi

Jesen na otoku Krku obilježena je brojnim aktivnim i adrenalinskim ponudama, u kojima svakako treba uživati bez prevelike gužve kao i ljetnih vrućina. Na samo sat vremena udaljenosti od otoka nalaze se brojne aktivnosti u kojima možete uživati poput raftinga na rijeci Kupi.

I dok je ljeti Kupa pogodna za kupanje zbog brojnih uređenih kupališta, jesen je idealno vrijeme za posjetiti Kupu svim ljubiteljima raftinga. 

Rijeka Kupa najduža je hrvatska rijeka sa izvorom i ušćem u Hrvatskoj. Izvor joj je u malom jezeru u nacionalnom parku Risnjak u Gorskom kotaru. Duga je skoro 300 kilometara, a ušće joj je kod grada Siska. Kupa u svom toku stvara mnoštvo brzaca i malih slapova, što je čini idealnom za avanture poput raftinga, kanu ili kayaki safarija i canyoninga. Budući da je bogata ribom, idealno je odredište za sve osobe koje se bave športskim ribolovom. Ljeti je Kupa pogodna i za kupanje jer ima uređena mnoga kupališta.

Rafting na rijeci Kupi moguć je po visokom vodostaju koji je uobičajen u proljetnim i jesenskim mjesecima te poslije obilnijih kiša. Isto tako moguć je po niskom vodostaju koji je uobičajen za ljetnih mjeseci. 

Spuštanje velikim rafting čamcima u kojima ima mjesta za 10 ljudi primjereno je za visoka vodostaja, dok po nižem vodostaju koristimo manje kanu ili kajak čamce na napuhavanje u koje stanu 2-3 osobe i koji svojom formom omogućavaju prolaz na mjestima gdje ima dovoljno vode za pravi rafting doživljaj.

“Mali rafting”, kako ga običavamo nazivati, na niskom vodostaju, može se bez ikakve zadrške uspoređivati sa raftingom na većem vodostaju.

U cijenu raftinga uključena je sva potrebna rafting oprema (veslo, kaciga, zaštitni plivajući prsluk, neoprensko odijelo – dugo ili kratko ovisno o vremenskim prilikama, neoprenske čarape ili čizme, vodonepropusna jakna i dr.), kao i iskusni rafting vodič koji će vas uputiti u sve tajne raftinga i odgovoriti na svako Vaše pitanje u vezi istog.

Organizator izleta je Gorski tok d.o.o. – društvo za športsko rekreativni turizam.

Ako ste i vi adrenalinski ovisnik, jesen je idealno doba da posjetitte rijeku Kupu i upustite se u nezaboravnu rafting avanturu. 

Više o temi i rezervacijama termina možete pronaći ovdje.