Jesen na “zlatnom” otoku Krku u Hrvatskoj

Bližimo se, po mnogima, i najboljem dijelu godine, kada je dovoljno toplo za sve ljetne avanture i radosti no intezitet gužve i turista postupno se smanjuje, što opet ima svoje čari. Iako je ljeto na otoku Krku, kao pravom turističkom biseru, najinteresantnije doba godine jer svaki dan možete uživati u brojnim zanimljivim manifestacijama, bogatim programima, kupanju, sunčanju, odavno naš “zlatni otok” ima svoju goste kroz cijelu godinu. Njegove prirodne ljepote, miris mora i ljekovitih bilja te pješačke i biciklističke staze svake godine dovode brojne avanturiste ili one koji jednostavno vole mir i opuštenost i naravno nešto niže temperature.

U jesen su manje gužve, temperatura više nije previsoka jer sunce gubi svoju snagu. Dani su sve kraći a priroda je obojana divnim jesenskim bojama. Jesen na otoku Krku posebno je zanimljivima biciklistima i penjačima te svim ostalim ljubiteljima aktivnosti na otvorenom. Na Krku se u jesen održava vođena rekreativna biciklijada pod nazivom „Volim jesen – Bodul bike“, tako da vam svakako preporučamo da spakirate vaš bicikl i rezervirate smještaj. Zahvaljujući ugodnoj temperaturi moguć je obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti koji ste odgađali zbog visokih temperatura. U ovo doba godine ima mnoštvo događanja na otoku vezanih uz tradiciju i gastronomiju pa ako se nađete u jesen na Krku, garantiramo da vam neće biti dosadno. 

Jesenska događanja na otoku Krku

27.09.2019. s početkom u 18:00 sati povodom svjetskog dana turizma u Baški će se održati prigodan koncert.

28.09.2019. u 11:00 sati započinje Lidl Malinska Run – serijal utrke Run Croatia. Nakon utrke slijedi veliki party na plaži hotela Malin. Bilo da se  bavite trčanjem ili se samo volite dobro zabaviti, pridružite nam se na najvećoj zabavi za cijelu obitelj!

04.10.2019. – 06.10.2019. u Puntu se održavaju 24. Dani Maslina na kojima ćete moći sudjelovati u edukacijama, izložbama i kušanju domaćih autohtonih proizvoda.

05.10.2019. – 27.10.2019. u Malinskoj se održava Olive Touch – vikend programi u čijem sklopu ćete moći posjetiti maslinike kao i brati masline, degustirati maslinova ulja i uživati u wellness programima na bazi proizvoda od maslina.

11.10.2019. 10:00 – 13.10.2019. 19:00 održat će se Baška Outdoor Festival. Biti će to vikend ispunjen aktivnostima za aktivne ljude poput biciklista, trkača, šetača koji žele otkriti bašćansku prirodu. Posjetiteljima željnim sportskih programa na otvorenom nudi čak pet atraktivnih  outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do penjanja na stijeni i ziplinea, uz posebne pogodnosti smještaja.

Jesen je idealno doba za istraživanje našeg predivnog otoka na dva kotača zbog ugodnih temperatura i onog nekog posebnog osjećaja u zraku.