Koje plaže posjetiti na otoku Krku

Otok Krk nazvan je otok Plavih zastava. Sveukupno 15 plaža imaju plave zastave koje se ponosono vijore kao dokaz čistoće mora i obale, potvrda standarda kvalitete usluga.
Zahvaljujući blagoj mediteranskog klimi sezona kupanja počinje već u proljeće, a završava u jeseni. Većina uvala i plaža povezane su sa šetnjicom koje nude brojne sadržaje, poput onih sportskih, parkova za djecu, caffe barova i klubova te ostalo.
Od mnoštvo predivnih plaža, odabrali smo neke od njih koje obavezno morate posjetiti.

Čižići

U naselju Čižići možete posjetiti plažu Bunoricu, Mala Sten, Plaža Plišivica, plaža Sveti Petar i Vela riva. Osim predivnih plaža, obavezno posjetite špilju Biserujku koja se nalazi nedaleko od plaže Bunorica. Predivno čisto more na ovom području je iznadprosječne temperature, a plaže su većinom kamenite i šljunčane, osim plaže Vela riva koja je betonska. Ostale atraktivnosti su duga šetnica kroz cijelu uvalu, ljekovito blato, restorani i kafići. Ovo mjesto je idealno za obitelji s djecom, posjetioce mlađe i starije dobi koji se žele opustiti uz more i predivnu prirodu koja ih okružuje.

Malinska

Malinska nudi predivne pješčane plaže koje se nalaze uz šetnjicu. To su plaža Haludovo, Maestral, Malin Draga, Mul, Rupa, Škver, Vrtača te Rajska plaža. Malinska je turistička destinacija koja nudi predivne šljunčane i betonirane plaže sa brojnim sadržajem za sve dobi, od rekreativnih sadržaja, šetnjica, biciklističkih staza, brojnih restorana, barova i klubova za dobar noćni provod. Šetnjicom je povezana s Njivicama na jednu i Poratom na drugu stranu. Nekada glavna izvozna luka, danas jedno od glavnih turističkih mjesta na otoku Krku.

Njivice

Najpoznatije plaže su Sunset beach, plaža Jadran, plaža u kampu Njivice te plaža Kijac. Možete odabrati šljunčane, betonirane ili kamenite plaže. Također, uz ove predivne plaže možete iznajmiti pedaline, osvježiti se u cocktail barovima, pojesti u jednom od brojnih restorana. S druge strane možete pronaći mirni i zavučeniji kutak te uživati u potpunom miru.

Preporučamo vam posjetiti i Potovošće, Sv. Marek, Uvala Murvenica, Uvala Pasjak, Uvala Sv. Petar, Vela plaža, plaža Oprna te plaža Pesja.