Kojim prijevoznim sredstvom doći na otok Krk

Maštate o posjeti Hrvatske obale, a posebno vam je za oko zapeo otok Krk? Dobra organizacija putovanja pola je posla, a kako bi vam barem malo olakšali planiranje, donosimo vam presjek transfernih opcija za dolazak na otok Krk.

Dolazak avionom

Aerodrom je smješten u blizini Omišlja na otoku Krku i povezan je s 15 gradova u 11 Europskih zemalja. Vjerojatno vas zanima udaljenost aerodroma od važnih turističkih mjesta na otoku Krku i udaljenost od ostalih većih gradova: Od Njivica je udaljen 10km, grada Krka 25km, Malinske 15km, Baške 45km, Vrbnika 25km, Rijeke 20km, Opatije 45km, Zagreba 180km.

Kao prijevozno sredstvo s aerodroma do vašeg odredišta možete rezervirati privatni transfer: https://getbybus.com/en/bus-from-rijeka-krk-airport
ili naručiti taxi: http://www.taxi-krk.com/.

Kao dodatnu opciju imate i mogućnost najma automobila za slobodnije kretanje po otoku Krku: https://www.rentacarkrk.com/en/.

Dolazak busom

Ukoliko se odlučite na dolazak na otok Krk autobusom, nećete pogriješiti. Možda vožnja traje duže nego avionom, ali vožnja busom svakako ima brojne pogodnosti. Nakon što kupite svoju autobusnu kartu, dovoljno je doći pola sata prije s koferom na stanicu, koji za razliku od transfera s avionom, niste morali posebno vagati. 🙂 Otok Krk ima jako dobru autobusnu povezanost s ostalim gradovima, te usputna stajališta u manjim mjestima na Krku koja jednostavno morate vidjeti.

Dolazak automobilom

Ukoliko razmišljate o gužvama, a planirate putovati u postsezoni, onda ne morate brinuti. Čim pređete granicu i/ ili dođete u blizinu Krčkog mosta, ne morate očekivati gužve. Otok Krk je najpopularnije turističko odredište tijekom ljetnih mjeseci, te tada možete očekivati neugodne zastoje, no u jesen i zimske mjesece zaista ne morate brinuti. 🙂 Otok Krk je povezan mostom s kopnom te se mostarina plaća samo u smjeru Krka, a kada se vraćate imate slobodan prolaz.

Kada prođete most glavna prometnica otoka Krka regulirana je kružnim tokovima koji olakšavaju protok vozila i doprinose sigurnosti u vožnji. Glavna prometnica duga je oko 45 km i povezuje sva veća središta kao što su Baška, Krk, Malinska, Njivice, Omišalj, Vrbnik, Šilo, Punat i ostala mjesta okolo tih središta.

Za sva pitanja oko dolaska i smještaja na otoku Krku svakako nam se javite!