Magično ljetovanje na otoku Krku – Dobrodošli u Klimno

Već smo u našim starijim blog objavama pisali o mjestima na otoku Krku. Spomenuli smo Krk, Njivice, Malinsku, Bašku, Vrbnik – veća i poznatija mjesta na otoku. No, ne treba zanemariti i manje poznata mjesta koja skrivaju svoje tajne. Otok Krk poznat je kao otok s najviše naseljenih mjesta, a njihov broj je 68. Jedno od takvih mjestašaca je i simpatično i romantično Klimno. 

Gdje se nalazi

Klimno spada pod općinu Dobrinj. Nalazi se na istočnoj strani otoka i nedaleko je od samog krčkog mosta. Zahvaljujući svojem geografskom položaju, dobro je zaštićeno od bure i juga. Krasi ga crkvica svetog Klementa iz 14. stoljeća po kojoj je mjesto i dobilo ime. Zajedno sa Čižićima i Solinama nalazi se u uvali Soline te je ujedno i najveće i najstarije od ta tri mjesta. Ljubitelji mora i nautičkog turizma ugodno će se osjećati u Klimnu s brojnim pogodnostima za nautičare jer se tamo nalazi sidrište za brodice te radionice za izradu i popravak plovila. Nedaleko od samog zaljeva nalazi se špilja Biserujka o kojoj smo već pisali. 

Ljekovito blato 

Glavna predispozicija za razvoj mjesta u uvali Soline, pa tako i Klimna, je ljekovito blato koje se ondje nalazi. Možemo reći da je Uvala pravo malo lječilišno odredište. More je vrlo plitko te je stoga uvijek toplo i pogodno i za one najmlađe. Ako dođete u Klimno, neka vas ne iznenadi hrpa ljudi koji šetaju po plaži namazani blatom od glave do pete. Ovo blato djelotvorno djeluje na kožne i reumatske probleme, a pruža i ugođaj egzotičnog ljetovanja. Zato spojite ugodno s korisnim i osim na odmor i opuštanje, dođite i popravite svoje zdravstveno stanje. 

Ne treba dodatno naglašavati činjenicu da kao i u svim drugim mjestima na otoku Krku, ovdje vas očekuje bogata gastronomska ponuda autohtonih, domaćih jela naših baka, kao i dobra ponuda smještaja. Dođite i birajte između brojnih restorana uz predivnu obalu. Izaberite neko od autohtonih jela i sorta vina kako bi doživljaj Hrvatske i otoka Krka bio potpun. U ponudi su i brojne smještajne jedinice. Svatko će naći nešto za sebe – od kuća i apartmana pa sve do prekrasnih vila. Ako niste do sada imali ideju kamo na ljetovanje, evo vam jedne. Ako vam je potreban smještaj, javite nam se.