MTB utrka na 4 otoka

Mitas Adria 4 Island MTB Stage Race je brdsko biciklistička utrka, koja se ove godine održava peti put i to u razdoblju od 9. do 13. travnja. Održava se na 4 otoka (Krk, Rab, Cres i Lošinj), a svaki od otoka jedna je etapa. Vozi se u timovima sa po dva člana i to u kategorijama: muškarci (18-39 god), žene (18+ god), masters (40-49 god), grand masters (50+ god) i mix (muškarac i žena, 18+ god). Utrci mogu pristupiti svi bez obzira bili profesionalni biciklisti ili tek rekreativci.

Prvi dan utrke, 9. travnja, u Baškoj će se održat prolog – kratka staza od svega 13 kilometara na temelju koje će biti određena startna pozicija svakog tima za prvu etapu idućeg dana.

U srijedu, 10. travnja na rasporedu je prva etapa utrke koja se održava na otoku Krku i duga je 72 kilometra. Vozi se od Baške preko Vrbnika, Risike, Polja, Dobrinja, Garice do Krka.

Druga etapa utrke vozi se treći dan, 11. travnja na otoku Rabu i zahtjeva više izdržljivosti nego tehnike. Polazi se iz Lopara i prolazi kroz Rab, Suhu Puntu, Kalifront, Kampor i natrag u Lopar. Staza je duga 65 kilometara.

12. travnja na rasporedu je treća etapa koja se vozi na Cresu i duga je 73 kilometra. Staza je zahtjevna kako tehnički tako i psihički. Polazište je Merag, a zatim se prolazi preko Cresa, Valuna, Lubenice, Martinšćice, Ustrina, Murtovnika pa sve od Osora.

Posljednja etapa, posljednji dan, posljednji otok. 13. travnja na Lošinju vozit će se po stazi dugoj 40 kilometara počevši od Malog Lošinja. Zatim slijede Vela Straža, Sv. Ivan, Balvanida, Veli Lošinj i natrag do Malog Lošinja. Iako je najkraća, ne dajte se zavarati – ovo je najintenzivnija etapa.

Natjecatelje očekuje fizički i psihički naporna utrka, zahtjevan teren, uske staze prekrivene kamenjem i šljunkom, teški usponi, a bit će prepušteni i vremenskim prilikama i neprilikama. Unatoč tome, moći će uživati u nezaboravnom pogledu na kvarnerski zaljev i prekrasnom očaravajućem krajoliku vozeći se stazama uz Jadransku obalu i mjestima starim više od tisuću godina, upoznati našu kulturu i ljude te kušati tradicionalna jela ovoga kraja.

5 dana, 4 otoka, 4 etape utrke, 600 natjecatelja, 300 parova, skoro 300 kilometara staze i više od 5500 metara visinskog uspona. Želimo svim natjecateljima puno sreće. Ako planirate sudjelovati u utrci ili pak samo promatrati, pogledajte našu ponudu smještaja.