Najbolje lokacije za “instamoment” fotkanje na otoku Krku

Odlaskom na neko putovanje svi žele ovjekovječiti svoje pustolovine dobrom fotografijom. Bilo da se radi o selfiju ili panorami prekrasne prirode koja vas je u tom trenutku očarala. Slika govori više od 1000 riječi. Nema ništa ljepše nego nekoliko godina nakon putovanja, prolistati stare fotografije i vratiti se u točno taj trenutak. Društvene mreže također danas imaju veliku ulogu u našim životima. Znate kako se kaže, ako nije na društvenim mrežama – nije se dogodilo. U ovom ćemo blogu nabrojati neka super mjesta i vidikovce na Krku, gdje se obavezno morate fotkati. 

Fotografirati sebe ili nekog drugog nije nimalo lako, iako tako zvuči. Hrpa je faktora koji igraju ulogu. Od položaja sunca, osvjetljenja, sjene, lokacije do kompozicije. Ne preostaje vam ništa drugo nego vježbom doći do savršenstva. A evo nekih lokacije gdje možete započeti.

Najuža ulica na svijetu

U Vrbniku, na istočnoj obali otoka, nalazi se najuža ulica na svijetu. U svom najužem dijelu ulica Klančić široka je svega 40-ak centimetara. Ako uspijete proći njome, nikako ne zaboravite ovjekovječiti taj moment. Klikni ovdje i pogledaj kako izgleda najuža ulica na svijetu. 


Vidikovac u Vrbniku

Još uvijek se nalazimo u Vrbniku. Kada se popnete na vrh gradića, iznad nekadašnjih zidina, sa vidikovca ćete imati pogled na čitavu crikveničko-vinodolsku rivijeru i čarobno Jadransko more. 

Uvala Soline

Ne propustite opaliti selfie dok ste prekriveni ljekovitim blatom na plaži Meline. Osim što ćete spojiti ugodno i korisno te za vrijeme odmora činiti nešto za svoje zdravlje, fotkanje tog trenutka sigurno će izazvati puno pažnje na društvenim mrežama. 

Pogled s Velog Vrha 

Kada se popnete na Veli Vrh, koji se nalazi na 541 metru nadmorske visine, imat ćete prekrasan pogled na cijelu Puntarsku dragu, poluotok Prnibu i otočić Košljun na kojem se nalazi franjevački samostan. Ukoliko vas vrijeme posluži, fotka odavde mogla bi bit pravi hit.

Vela plaža u Baškoj

Glavna plaža u Baškoj zaista je veličanstvena. Sa svoja skoro 2 kilometra, ova pješčano-šljunčana plaža najduža je na otoku. Ne glasi bez veze za jednu od najljepših plaža na Jadranu. Sa Vele plaže pogled će vam biti usmjeren u kristalno čisto more, planinske masive Velebita i otok Prvić.

Osim dobrog provoda, istraživanja gastronomske ponude, tradicija i kulture mjesta u koje putujete, bitno je da se s putovanja vratite s lijepom fotografijama i još ljepšim uspomenama. Zato ako dolazite na otok Krk, garantiramo vam odlične fotke koje će vas svaki put kada ih pogledate vratiti u nezaboravan odmor u Hrvatskoj. I ne zaboravite napuniti svoj smartphone ili ponesti fotoaparat!