Naturizam na otoku Krku

Za početak da razjasnimo pojmove.

Naturisti su osobe koje preferiraju živjeti bez odjeće, što bi značilo da je to stil života.
Nudisti 
su osobe koje vole biti gole. Smatraju se manje duhovnim od naturista.

Naturisti vjeruju da život bez odjeće ima zdravstvene koristi (fizičke i mentalne) te da ta harmonija s prirodom pridonosi ublažavanju stresa, povećanju samopoštovanja, uvažavanju drugih osoba i pažnji prema okolišu. Zbog toga što je to način života, postoje naturistički kampovi i društva gdje ljudi idu u dućane i restorane potpuno goli.

Na otoku Krku nalaze se dva naturistička kampa i to Bunculuka kod Baške i Konobe kraj Punta.

Naturistički kamp Bunculuka

Nalazi se na mirnoj lokaciji usred šume ali nadomak centra Baške. Ponosi se prekrasnom šljunčanom plažom sa brojnim sadržajima. U kampu se također nalaze i brojni sportski tereni a pruža i razne animacijske programe za djecu i odrasle. Prava mala mediteranska oaza u kojoj možete bezbrižno uživati u kristalno čistom moru, laganom povjetarcu i cvrkutu ptica.

Naturistički kamp Konobe

Kamp je 3 kilometra udaljen od mjesta Punat, na zapadnoj strani otoka. Odiše mirisima Mediterana, mirom i ekološki očuvanim krajolikom uz jedinstvene poglede. Najveća plaža u samom kampu ponosi se Plavom zastavom. Obala koja se proteže od kampa do Stare Baške zona je najljepših plaža otoka Krka. Ovaj je prostor pod posebnom državnom zaštitom zbog svojih jedinstvenih bijelih prirodnih plaža, neobičnih stijena i jedinstvenog krajobraza. Raj za osobe koje žele uživati u harmoniji s prirodom.

Od nudističkih plaža možemo izdvojiti:

  • Službena FKK plaža Tomaževo, Krk – šljunčana/betonirana plaža s pogledom na more i stari grad Krk. Nalazi se u kampu Camping Krk (nekadašnji Politin), dva kilometra južno od Krka.
  • FKK divlja plaža Njivice – nalazi se u istoimenom kampu u mjestu Njivice. Proteže se na pet kilometara i možete uživati na 10-ak šljunčanih plaža.
  • FKK Rajska plaža u Malinskoj – neslužbena FKK plaža. Naziva se Rajska jer se nalazi uz Rajski put, poznato šetalište na otoku. Plaža je uglavnom stjenovita sa šljunčanim dijelovima.
  • Neslužbene FKK plaže nalaze se i u Omišlju, Dražicama te Puntu.

    Ako je naturizam i vaš stil života, na Krku ćete zasigurno naći neku prekrasnu plažu za uživanje u skladu s prirodom. Raznolik biljni i životinjski svijet, bistro i čisto more te pregršt plaža – idealni uvjeti da čovjek i priroda postanu jedno.