Nautički turizam na otoku Krku

Jedrenje Jadranskim morem, negdje između njegovih 1000 otoka, Kvarnerskim zaljevom pa sve do Dalmacije zaista je nezaboravno iskustvo. Odmor proveden u plavetnilu Jadranskog mora stvara slike netaknute prirode i obale za koje neće trebati filteri niti uređenja. Postati će to drage uspomene kojih ćete se rado prisjećati.

Morski zrak, sol u kosi, počeci dana prvim zraka sunca stvoriti će vrijeme u kojem ćete se posvetiti sebi i svojim mislima. Slušajte valove koji s kojima se susreće vaš brod, zvuk užadi na jarbolu i dopustite sebi zaista predivan odmor za dušu.

Pokretač nautičkog turizma na otoku Krku

Marina Punat nalazi se u sakrivenoj, ali prostranoj uvali na zlatnom otoku Krku. Otok Krk, sa oko 2500 sunčanih sati godišnje, kao najsunčaniji otok, predstavlja vrlo poželjnu lokaciju za nautički odmor u Hrvatskoj.

Pogodnost marine je sam položaj u jednoj od najzaštićenijih uvala na Jadranu. Dobra prometna povezanost s ostalim europskih gradovima poput Venecije, Udina, Trsta, Ljubljanje, Beča, Graza, Münchena, Budimpešte i Zagreba još je jedna pogodnost za sve znatiželjne nautičare. Neposredna blizina aerodroma, omogućuje i onima malo dalje da posjete otok Krk i upuste se u nautičku avanturu.

Počeci organiziranog nautičkog turizma datiraju iz daleke 1964. godine te je upravo Punat mjesto gdje se rodila sama ideja za početak nautičkog turizma. Danas, Marina Punat slovi za jednom od najpoznatijih i najluksuzniji marina na Jadranu. 

Već 20ak godina Plava zastava krasi marinu odajući priznanje čistoći mora i održavanju te gospodarenju otpadom. Pokretač nautičkog turizma, Marina Punat tijekom svog postojanja je osvojila značajna priznanja te je nekoliko puta bila proglašena najboljom Hrvatskom marinom. Dobitnica je i “Zlatnog sidra “ 2017. godine prema ocjenama gostiju.

Blizina europskih gradova, u ovom mjestu s brodogradilištem dobrodošli su svi koji čeznu za ovakvom vrstom odmora. Osim toga, uz prirodne atrakcije i povjesno kulturne sadržaje otoka Krk-a, blizine restorana, trgovina prehambenih proizvoda te nautičke trgovine u mjestu Punat, izdaleka se može zaključiti zašto nautički turizam uspijeva na ovom zaista zanimljivom i predivnom otoku.

Vrijeme je da se doživite odmor svim svojim osjetilima.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte!