Nije da brojimo ali još 112 dana do ljeta

U ovo kišovito i vjetrovito vrijeme dobro bi nam došle neke tople misli. Ako ste i vi ljubitelji ljeta onda zasigurno već odbrojavate sate i minute do najtoplijeg godišnjeg doba koje službeno započinje 21. lipnja.

Zašto biste trebali za svoju ovogodišnju ljetnu destinaciju odabrati otok Krk?

Netaknuta priroda, divni ljudi i raskošna povijest čine Krk posebnim. Osim što možete puno naučiti o kulturi i povijesti ovog predivnog otoka, dostupna je i raznovrsna ponuda zabavnih sadržaja uz koje se možete opustiti. Teško je čak i nabrojati sve, ali evo nekoliko mjesta koje morate vidjeti odlučite li posjetiti Krk.

OMIŠALJ
Prvi grad na koji ćete naići kada dodete na Krk preko Krčkog mosta. Ako volite šetnju i prirodu svakako trebate posjetiti park Dubec koji zauzima površinu od oko 18.000 m2 sa stazama u dužini od skoro 1000 m.
Ono po čemu je grad najpoznatiji su ostaci antičkog grada iz druge polovice 1. stoljeća u uvali Sepen – Mirine-Fulfinum. Pokraj uvale nalazi se i arheološki park sa bazilikom iz 5. stoljeća.

NJIVICE
Njivice su najmlađe mjesto na otoku, ali svojim posjetiteljima nude brojne aktivnosti i zabavne sadržaje poput ronjenja, sportove na vodi te stolni tenis, odbojka, mini golf i drugo u sklopu Sport&Fun parka.
Pedikura ribicama – ako niste škakljivi možete se opustit i uživati dok ribice ne obave svoj posao – riješe Vas zadebljane kože, žuljeva ili kožnih bolesti.

MALINSKA
Podmornica- Ako Vas zanima što se sve krije u moru, možete zaroniti ispod površine za podmornicom i vidjeti raznoliki biljni i životnjski svijet koji krije Jadransko more.
U blizini Malinske na lokalitetu Cickino nalazi se arheološko nalazište, u kojem je pronađen ranokršćanski crkveni kompleks sagrađen između 5. i 7. stoljeća.

KRK
Frankopanski kaštel – prošetajte po zidinama i uživajte u prekrasnom pogledu na more, luku i ostatak grada. Zidine su građene između 12. i 15. stoljeća kako bi obranile grad i njegove stanovnike u slučaju napada.

VRBNIK
Vrbnik – Maleno mjestašce u kojem možete prošetati najužom ulicom na svijetu koja u svom najširem dijelu ima 43 centimetra. Također trebate kušati lokalno vino Žlahtina po čemu je mjesto poznato.

SOLINE
Mjesto poznato po ljekovitom blatu koje je bogato mineralima te je, kako kažu, dobro za kožu i liječi od reumatizma. Budući da je plaža vrlo plitke i morate dosta hodati da bi mogli plivati, ovo je mjesto idealno za djecu i neplivače.