Kako provesti odmor na otoku Krku u listopadu

Stiglo nam je, po mnogima, najbolje doba godine. I dalje je dovoljno toplo za ugodan boravak u prirodi, mnogima je čak i more još uvijek ugodno za kupanje, a ljetne gužve više nema. Iako je ljeto najdinamičnije doba godine, otok Krk nudi puno toga svojim posjetiteljima i u ostatku godine.

Očaravajuće prirodne ljepote, ljekoviti morski zrak, brojne povijesne znamenitosti te pješačke i biciklističke staze pružaju vam dovoljno razloga da odaberete otok Krk za vaš jesenski odmor.

U nastavku vam izdvajamo nekoliko opcija za nezaboravan provod:

Baška Outdoor Festival

Baška se nalazi na samom jugu otoka Krka, u prekrasnoj uvali i jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na Kvarneru. Pored predivnih plaža, Baška ima brojne pješačke i biciklističke staze što je čini optimalnom destinacijom za sve koji vole aktivan odmor i sportski način života. 

U Baškoj se svake godine sredinom listopada održava poznati Baška Outdoor Festival. Program traje tri dana preko vikenda i idealna je prilika za sve šetače, trkače, bicikliste, penjače i avanturiste za uživanje u outdoor aktivnostima.

Rekreacijsko i terapijsko jahanje konja na otoku Krku

Bilo da ste strastveni ljubitelj konja ili tek radoznali, u blizini Njivica pronaći ćete konjički klub u kojem svi mogu isprobati jahanje konja. Rekreativno jahanje na prekrasnim terenima namijenjeno je i djeci i odraslima, a to iskustvo sigurno nećete tako lako zaboraviti. 

Za djecu bez iskustva jahanje se odvija u ograđenom prostoru, dok djeca s prethodnim iskustvom i odrasli mogu  upoznati krajolik otoka Krka jašući na konju. Djelatnici kluba pobrinut će se da prebrodite strah i naučite se ponašati u blizini konja, četkati ga, opremiti i osedlati.

Dani maslina na otoku Krku

Ekstra djevičansko maslinovo ulje tekuće je blago otoka Krka. Dobiva se iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima od autohtonih krčkih sorti maslina, te ima zaštićenu oznaku izvornosti Europske unije.

Svaki listopad još od 1996. godine, na otoku Krku održava se manifestacija koja je posvećena ljubiteljima maslinovog ulja i njegovim proizvođačima. Možete sudjelovati u berbi maslina, razgledavanju maslinika i uljara te kušanju domaćih proizvoda (maslinovo ulje, kozji i ovčji sir, med, vino i rakija smokovača).

Wellness turizam na otoku Krku

Otok Krk ima ugodnu mediteransku klimu te više od 2.500 sunčanih sati u godini. Osim toga ovdje ćete udisati čisti morski zrak i plivati u kristalno čistom moru. Ukoliko je vaš život ubrzan i stresan, nema ništa bolje za opuštanje od wellness tretmana u okruženju ugodne klime otoka Krka. 

Od wellness centara na raspolaganju imate hotele Malin, Pinia i Corinthia, u Malinskoj i u Baškoj. U njima na raspolaganju imate bazene s uređajem za protustrujno plivanje i masažu, fitness centre, bio, infracrvene i finske saune, solarije i jacuzzije. Također možete odabrati i masaže, tretmane za lice i tijelo, te pedikuru i manikuru.

Odmor na otoku Krku u listopadu

Kao što vidite, ne možete pogriješiti ukoliko se odlučite za odmor na otoku Krku u listopadu. Na raspolaganju imate brojne zanimljive aktivnosti, a da bi vaše cjelokupno iskustvo bilo nezaboravno, odaberite smještaj koji će savršeno odgovarati vašim potrebama.

Ako vam treba pomoć kod bookinga ili imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se javite.