Opatija bajna u blagdanskom ruhu

Raskošno ukrašene ulice, šetnice i preslatki trgovi u brojnim mjestima na otoku Krku privlače brojne goste i posjetitelje, posebice one ljubitelje blagdanskih čarolija pored mora. Božićne pjesme posvuda i mirisi s okolnih štandova samo dodatno povećavaju osjećaj, po mnogima, najljepšeg doba u godini. Ako se jednostavno ne možete zasititi adventskog doba i želite probati i istražiti više, na samo četrdesetak minuta udaljenosti od Krka posjetite i osjetite staru damu turizma, grad Opatiju.

Čarobni Advent u Opatiji

Kao i u većini gradova koji u vrijeme adventa postaju popularna turistička odredišta, i Opatija se potrudila oko organizacije brojnih manifestacija u prosincu. Zanimljiva događanja moguće je posjetiti na više mjesta u gradu. 

Jedno od njih je i umjetnički paviljon Juraj Šporer. Ovdje možete uživati u glazbenim programima, radionicama i predstavama za djecu dok s okolnih štandova dopire miris kuhanog vina s cimetom. Paviljon je u doba adventa ukrašen prekrasnim dekoracijama i lampicama što stvara posebnu blagdansku atmosferu. Budući da se nalazi tik do mora možete uživati u šumu valova dok sjedite na klupici umotani dekicom i ispijate vrući čaj ili čokoladu. 

U sklopu Šporera nalazi se Kućica orašara i vilenjaka gdje se svakodnevno održavaju predstave i animacije za najmlađe.

Sljedeća destinacija je Ljetna pozornica gdje se nalazi i klizalište. Oko klizališta postavljene su drvene kućice s hranom pićem i suvenirima. Tako osim uživanja u tradicionalnoj hrani i piću, možete kupiti i neki suvenir koji će vas zauvijek podsjećati na Opatiju i njen čarobni advent. Na Letnoj pozornici se također održavaju popratni sadržaji i prigodni glazbeni programi kako bi doživljaj bio potpun.

Osim adventa kod Šporera i Ljetne pozornice, mnogi Opatijci rado odlaze na tržnicu, na tzv. Advent na Mrkate. Kao i kod prethodnih destinacija i ovdje će se pronaći ponešto za svakoga od vas. Odlična ugostiteljska ponuda i program za sve generacije, od nastupa dječjeg zbora, DJ-a, iluzionista, pa preko sajma rukotvorina, karaoka do druženja s gradonačelnikom.

U Park prirode Učka, nedaleko od Opatije, doletjet će Djed Božićnjak sa svojim saonicama. Prekrasna zimska idila i snijeg upotpunit će doživljaj na zadovoljstvo mališana ali i njihovih roditelja. Dovedite svoju dječicu da kažu djedici svoje želje dok se vi opuštate u omiljeno piće. 

Dođite u Opatiju i proslavite Božić ili dočekajte Novu godinu uz druge, drage nam posjetitelje. Ima li boljeg načina za početak nove godine? 

Detaljne informacije o svim događanjima pogledajte na linku.