Otok Krk u jesenskom ruhu

Pozdravili smo se s ljetom i dočekali jesen sa svim svojim čarima i ljepotama koje nudi. Ugodne temperature, nema više gužvi, ali zato ima puno različitih aktivnosti kako onih za ljubitelje aktivnog provođenja slobodnog vremena pa do onih obožavatelja eno-gastro priče otoka Krka koje će vas sigurno oduševiti. Ovo vrijeme pa sad već tradicionalno rezervirano je za sve one koji vole pobjeći na kratka vikend putovanja, a s obzirom na fantastičan geografski položaj i prometnu povezanost otoka Krka brojni gosti iz susjednih zemalja često “skoknu” na kratak odmor.
 
Pješačke i biciklističke staze

Uz proljeće, jesen je idealno godišnje doba za ljubitelje biciklizma, obožavatelje dugih šetnji u prirodi ili uz morske šetnice udišući prekrasan morski zrak ili pak obilazeći brojne povijesne lokacije kao i spomenike koje će vam ispričati neke nevjerojatne priče iz davnina. Više od 300 km uređenih staza čeka da ih istražite i da vas iznenade svojim prirodnim ljepotama i vidikovcima.

 
Posjet maslinicima i kušanje krčkog maslinovog ulja

Tekuće blago otoka Krka
je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima od autohtonih krčkih sorti maslina. Kroz cijeli mjesec listopad imate mogućnost posjetiti maslinike na području Malinske i naravno okušati se u stoljetnoj tradiciji berbe maslina, degustirati razne proizvode na bazi maslinovog ulja kao i samo ukusno maslinovo ulje.


Jahanje konja 

Volite li konje onda imate savršenu opciju rekreacijskog ili terapijskog jahanja u Njivicama na prekrasnim terenima namijenjeno i djeci i odraslima, a sigurni smo da iskustvo nećete zaboraviti.

Zipline Edison
Bili ovisnik o adrenalinu ili ne, vožnja ziplineom vas neće ostaviti ravnodušnim. “Let” iznad otoka, šuma, jezera, kanjona, rijeka i pogled u netaknutu prirodu iz ptičje perspektive ono je što vas očekuje jer na zipline-u moguća je u svako doba godine pa zašto ne iskoristiti jesen za ovu zabavu na otvorenom. 

Istražite Krk na malo drugačiji način
Spavanje u divljini, pričanje zanimljivih priča dok ležite i gledate zvijezde, istraživanje bunkera, srednjovjekovnih utvrda, zaboravljena šumska sela, dnevna i noćna planinarenja, MTB avanture, vožnja divljinom kao i promatranje divljih životinja samo su mali dio jedne potpuno drugačije i cool ponude na našem otoku Krku. Sve to omogućit će vam obožavatelj avanturističkog načina života, naš lokalni vodič Marko, nakon kojeg ćete otkriti otok Krk na totalno drugačiji način.

Jesen je tu, što se čeka!?!