Otok Krk – zabavna destinacija za djecu

Zašto je odmor na otoku Krku idealan izbor za sve generacije već ranije smo pisali, no nije nam teško podsjetiti vas na krčke rajske plaže, čisto prekrasno plavo more, prirodne ljepote razasute po otoku; oduzimaju dah svakom novom i starom posjetitelju. U ovom blogu posvetit ćemo se našim najmlađim i najslađim posjetiteljima, našim mališanima i preporučiti cool aktivnosti s kojima možete zabaviti svoje klince, potaknuti njihovu znatiželju i usaditi im ljubav prema novim destinacijama i kulturi.

Zavirite u podvodni svijet otoka Krka

Istražite jedinstveni doživljaj morskog svijeta i podmorja posjetom Akvariju Baška gdje će vas sigurni smo, oduševiti bogatstvo i raznolikost jadranskih riba. Uživajte u razgledavanju morskog svijeta sadržanog u 21 akvariju  i 35m3 mora, kao i u razgledavanju jedne od najvećih zbirki jadranskih školjki i puževa u Hrvatskoj. Još jedan izvrstan način za upoznavanje podmorja Jadrana je dvosatna plovidba na motornom brodu „LITUS“, kroz čije se stakleno dno vide sve ljepote morske flore i faune.

Aquarium Terrarium Krk također je jedno od omiljenih lokacija obitelji s djecom gdje mogu uživati u pogledu na ribe iz hladnih slatkih voda Hrvatske i svijeta u 20 velikih akvarija. Posebno oduševljenje izaziva terarij u kojoj mogu uživati proučavajući iguane, panterjevog kameleona, kraljevskog pitona i brojne druge životinje.

Mali istraživači

Brojne biciklističke i pješačke staze su odličan način razonode za cijelu obitelj. Divite se ljepotama, istražujte zanimljive kutke poput povijesnog lokaliteta Fulfinum Mirine ili pak zavirujući u magičnu sigastu špilju Biserujka kojoj se klinci zaista vesele zbog impresivne unutrašnjosti i bogatog živog svijeta koji u njoj živi.

Adrenalinski dan

Na otoku Krku adrenalina vam sigurno neće nedostajati bez obzira kojoj dobnoj skupini pripadali. Vodeni park, lunapark, wakeboard ili zipline? Bez obzira jeste li ljubitelj adrenalina u vodi, na moru, planinama ili u šumi, izbor je raznolik i bogat pa možda najbolje da nastojite isprobati što više.

Zabava u blatu

Možemo reći da je Uvala Soline pravo malo lječilišno odredište. More je vrlo plitko te je stoga uvijek toplo i pogodno i za one najmlađe. Ljekovito blato djelotvorno djeluje na kožne i reumatske probleme, a pruža izvanrednu zabavu za cijelu obitelj zato uronite u blato, bez ičijeg prigovora. 

Ovo je samo mali dio svega onoga što naš “zlatni otok” nudi najmlađim posjetiteljima i gostima. Pregršt zabave i sporta i savršenih lokacija neće nedostajati zato uživajte u svom zasluženom odmoru sa svojom obitelji, uz dječji smijeh i zaigran duh.