Plaže za pse na otoku Krku

Zašto se i vaši kućni ljubimci ne bi kupali u moru, odmarali i uživali zajedno s vama na odmoru?

Za to na Krku nema problema! Otok Krk nudi mnoštvo apartmana, hotela, plaža i raznih prirodnih  i znamenitih atrakcija koje možete posjetiti zajedno sa svojim četveronožnim ljubimcima!

Sve se više pobuđuje svijest i briga o suživotu s našim neodoljivim dlakavcima. Do sada je najveću prepreku predstavljalo planiranje vrsta transporta, smještaja te boravka s ljubimcima na destinaciji godišnjeg odmora. Sada možete s još većim “guštom” planirati godišnji kada bez ikakvog problema cijela obitelj može otići s vama. Tako je…i dlakavci su itekako članovi obitelji!

Istražujući otok Krk, naišli smo i na mnoštvo plaža za pse, a neke od njih su:

– plaža Kijac nedaleko od mjesta Njivice

– plaža “Redagara”, u blizini hotela “Koralj” u gradu Krku 

– u Baški, neposredno u blizini “Vele Plaže”

– u blizini rta Šilo

– u Vrbniku, uvala Mala javna, u blizini plaže Sv. Marak

– u Malinsko neposredno uz ulaz na Rajsku cestu, sa lijeve strane ( u nastavu plaže na području Ribarskog sela ). Također , sa psima se moguće kupati i iza plaže Uhić u Portu

– Dunat, plaža Galapagos

Na plažama za pse vrijede posebna pravila. Naravno da se i vlasnici mogu opušteno kupati i sunčati uz svoje ljubimce, kao i svi ostali kojima ne smetaju razigrani četveronošci. Važno je da ljubimci budu socijalizirani, naviknuti na ostale pse, da se međusobno igraju i uživaju jer na plažama za pse, psi ne moraju imati brnjicu ili biti na uzici osim ako to u suprotnom nije naglašeno. Postoje određena pravila, odnosno bonton ponašanja na plažama za pse koji se odnose na vlasnike:

– imajte svog psa uvijek na oku

– skupljajte izmet za psom

– ukoliko vaš pas nije uvijek poslušan, ne puštajte ga daleko od sebe i držite ga na uzici, budite obzirni prema drugima; javne plaže za pse namijenjene su široj populaciji što bi značilo da dijelite prostor s drugima te imajte to na umu

Uzmite ljubimca sa sobom, krenite na put iz snova i poštujte pravila kako biste imali savršeni odmor. Otiđite na put bez brige hoće li vam se ljubimac dobro provesti i naravno sve to zabilježite fotografijama koje će biti vaša najljepša uspomena na odmor iz snova!