Početak sezone biciklista na otoku Krku

Stiglo je omiljeno doba godine za sve zaljubljenike u biciklizam. Na otoku Krku biciklizam je vrlo popularan zbog lijepo uređenih biciklističkih staza dugih 62 kilometara, koje se nalaze duž prekrasne obale. Staze se prostiru i u unutrašnjosti otoka, a jedna od omiljenih staza kreće od Malinske i vodi do grada Krka.

Na raspolaganju su vam staze lagane težine namijenjene početnicima i rekreativcima koji lagano pedalirajući uživaju u netaknutoj prirodi i predivnom pejzažu. Također možete odabrati zahtjevnije staze namijenjene brdskim biciklistima. Ukoliko osim uživanja u pejzažu želite doživjeti nešto malo drugačije i upoznati se s bogatom povijesti otoka Krka, preporučamo vam da posjetite Bašku. Tamo ćete pronaći lakše i zahtjevnije staze, upoznati se sa Bašćanskom dolinom i na putu susreti stado ovaca koje su uobičajeni stanovnici ovoga kraja. 🙂

Jesen je idealno doba za istraživanje našeg predivnog otoka na dva kotača zbog ugodnih temperatura i onog nekog posebnog osjećaja u zraku. Na Krku se u jesen održava vođena rekreativna biciklijada pod nazivom „Volim jesen – Bodul bike“, tako da vam svakako preporučamo da spakirate vašu biciklu i rezervirate smještaj, jer jesen na Krku svakako morate doživjeti.

Na Krku će vaši dvokotačni ljubimci biti sigurni, jer u slučaju da se naglo “razbole”, u Njivicama i gradu Krku nalaze se odlični servisi za bicikle.

Na sljedećim linkovima možete preuzeti aplikaciju Krk bike koja sadrži MTB, trekking i cestovne biciklističke rute otoka Krka:

iOS – https://itunes.apple.com/hr/app/krk-bike/id1277657646?mt=8

Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.molekula.bikekrk&hl=hr

Ovdje možete pogledati kartu biciklističkih staza:

http://islandkrkcyclingroutes.malbit.hr/

Za vas smo također pripremili popis slobodnih apartmana koji će imati dovoljno mjesta za vaše bicikle:

Malinska
/en/accommodationunit/dujmovic-miroslav-a-2-1

/en/accommodationunit/a-2-1-1

/en/accommodationunit/a-2-2-potkrovlje

/en/accommodationunit/a-2-2-1-kat

/en/accommodationunit/a-3-1-plavi

Njivice

/en/accommodationunit/zdenka-a4-1

/en/accommodationunit/a-2-28

/en/accommodationunit/karabaic-marija-a-4-1

/en/accommodationunit/karabaic-marija-a-2-1

/en/accommodationunit/a-4-12

Ukoliko vam treba bilo kakav savjet, prijedlog, javite nam se. Tu smo za vas! 🙂