Posjetite Interpretacijski centar maritimne baštine i iskušajte draž plovidbe

Interpretacijski centar maritimne baštine otkriva dugu i bogatu pomorsku tradiciju otoka Krka. Centar se sastoji od maketarnice opremljene radionicom i izložbenog prostora gdje ćete naići na izloške poznatog krčkog brodomaketara i kolekcionara Željka Skomeršića. U izložbenom dijelu dočekat će vas panoi s povijesnim pregledom pomorskog razvitka otoka Krka. Pretprostor maketarnice namijenjen je upoznavanju procesa nastanka plovila, a i oni najmlađi ovdje imaju priliku napraviti crtež svoj plovila. U središnjem djelu prikupljena građa i makete iz zbirke Skomeršić i to razni uporabni dokumenti, predmeti, oprema s brodova, alat zapisi, knjige fotografije. Dojam upotpunjuje i multimedijalni sadržaj. Didaktička aplikacija sa simulacijom jedrenja te projekcijom foto i video sadržaja s regata tradicijskih plovila i susreta jedriličara pridodaje centru dodatnu vrijednost stvaraju potpuni doživljaj svim osjetilima.

Još jedan u nizu autentičnih tradicionalni turističkih proizvoda s ciljem očuvanja, zaštite i promicanja pomorske baštine područja sjevernog Jadrana kojim se želi zaštititi, ali i predstaviti postojeća pomorska baština. Centar je namijenjen i odraslima i djeci stoga predlažemo posjetiti u sklopu obiteljskog izleta. Važno je spomenuti kako se interpretacijski centar nalazi u starogradskoj jezgri grada Krka, u pomorskom gradu, iznimnog i prepoznatljivog maritimnog nasljeđa u kojem je još 1876. godine osnovan prvi jedriličarski klub.

Otok Krk zbog svoje duge i dinamičke povijesti, nudi mnoštvo povijesnih, kulturoloških prirodnih atrakcija. Svaki turist koji odluči posjetiti ovaj divan otok, mora upoznati dušu ovog otoka. Kada to učini, teško da će ga ikad više zaboraviti.

Predlažemo posjetiti i Frankopanski kaštel u gradu Krku, a više pročitajte na:
/hr/novosti/dogadaji/vikend-odmor-otputuj-na-otok-krk

Ukoliko budete imali još snage nakon razgledavanja za rekreaciju, također posjetite zeleni otok Prnibu. Prirodni ambijent nedaleko od civilizacije. Saznajte više:
/hr/novosti/dogadaji/3-prirodne-atrakcije-otoka-krka-koje-morate-upoznati

I naravno počastite se tradicionalnom kuhinjom otoka Krka:
/hr/novosti/dogadaji/tradicionalna-jela-otoka-krka