Proljetne aktivnosti na otoku Krku

Proljeće nam dolazi za oko tjedan dana i trajat će sve do 21. lipnja. Osim što to znači da dolazi toplije vrijeme, i dani će biti sve duži i duži. Ima li ljepšeg doba godine od proljeća u kojem se budi priroda? Cvijeće niče, krošnje listaju, mirisni cvjetovi privlače leptire i bubamare a na svakom koraku čuje se cvrkut ptica. I mi smo jedva dočekali ljepše vrijeme da se možemo početi baviti nekim vanjskim aktivnostima. Što sve možete raditi ovog proljeća na otoku Krku, doznajte u nastavku.


Uživanje na dva kotača

Proljeće je idealno vrijeme za bicikliste, one profi ali i rekreativce. Biciklističke staze možete upoznati i putem mobilne aplikacije KRK BIKe koja u sebi sadrži pretraživanje biciklističkih ruta, GPS navigaciju, informacije o turističkim informativnim centrima, vremenskoj prognozi, kontakt hitne službe, pronalaženje lokacija punionica za električna vozila. Pripremite svoje bicikle kako bi bili spremni za narednu sezonu jer sigurni smo da će prijeći kilometre i kilometre.

Po jedan vikend u travnju i svibnju rezervirajte za trodnevne biciklističke priče Krk Bike Story, a od 21. do 25. travnja održat će se Mitas 4 Islands MTB – brdsko biciklistička utrka na Kvarnerskim otocima.

Šetnja

U prošlom smo blogu već pričali o pješačenju i stazama. Ukratko, na otoku Krku imate više od 300 kilometara uređenih i obilježenih staza za pješačenje. Možete birati između poučnih i kružnih staza, vođenih šetnji ili osvajanja vrhova. Ugodna proljetna temperatura idealna je za bilo koji oblik šetnje. Blog “Aktiviraj se – pješačke staze otoka Krka” pročitajte klikom na link.

Od 17. do 19. travnja održava se vođena šetnja “Hikamo” u svrhu boljeg upoznavanja sjevernog djela otoka Krka.

25. travnja trčat ćemo 10 kilometara dugu utrku pod nazivom “Omišalj 10K”

Planinarenje

Ako ste ljubitelji uspona, onda predlažemo staze koje vode na Krčke vrhove Veli vrh (541 m) i Obzova (568 m). Iako su pješačke staze obilježene, ne zaboravite uzeti i mapu kako bi si olakšali  kretanje. Obujte čvrstu obuću i prilagodite odjeću vremenskoj prognozi. Također, ponesite dovoljno tekućine, hrane i sve ostale stvari koje će dobro doći u vašem ruksaku u bilo kakvoj iznenadnoj situaciji.

24. – 26. travnja održava se B2B trail kojim ćete proći nekim od najimpresivnijih planinarskih staza u Hrvatskoj.

Morska obala bez prevelikih gužvi i hrpe turista kao i poluprazne plaže samo su neki od razloga dovoljni da za svoj proljetni odmor izaberete Krk. Ipak, kupanje u moru još će malo pričekati osim ako ste dovoljno hrabri.