Rekreacijsko i terapijsko jahanje konja na otoku Krku

Raznolikost turističke ponude otoka Krka skriva za svakog nešto. Upustite se u nešto drugačiju avanturu. Jahanje konja moguće je u konjičkom klubu Njivice, a također postoji i Centar za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja “Moj prijatelj” Njivice.

Lokacija konjičkog kluba “Njivice”, omogućuje različite ture s vodičima i profesionalnim jahačima i na jednu i na drugu stranu obale otoka Krka, jezero, livade i šume otoka.

U blizini Njivica krije se konjički klub u kojem svi mogu isprobati jahanje konja. Jahanje je namijenjeno i djeci i odraslima, a iskustvo rekreativnog jahanja na prekrasnim terenima sigurno nećete tako lako zaboraviti. Za djecu bez iskustva jahanje konja odvija se u ograđenom prostoru, a odrasli i djeca s iskustvom imaju mogućnost upoznati krajolik otoka Krka. Voditeljica kluba potrudit će se da i oni s manje ili bez iskustva prebrode strah te se nauče ponašati u blizini konja, savladaju osnove poput opremanja, četkanja i osedlavanja. U koju god kategoriju spadaš, zabave i doživljaja sigurno neće nedostajati. Odrasli i djeca s iskustvom se mogu upustiti u avanturu oko predivnog jezera, jednoj od mnoštvo ruta.

Putem do jezera prolazit ćete šumskim putem do predivne ravnice stvorene za uživanje, galopiranje i kasanje. Predivnu slika pred vama kada ugledate ravnicu i slobodne boškarine, konje i magarce koji slobodno pašu, očarat će vas toliko da ćete poželjeti uhvatiti taj trenutak zauvijek. Nakon ravnice prolazit ćete uzbrdo, brežuljkastim putem natrag do polazne točke.
Iza svake rute, ove divne i plemenite životinje vrijedi nagraditi jer za najveći doživljaj i zadovoljstvo ipak su najviše zaslužni oni. Potrebno ih je nahraniti, napojiti, okupati kako bi se osvježili, a nakon toga možete skočiti u blizini i okupati se na jednoj od mnoštvo predivnih plaža otoka Krka.

Ovdje s nalazi i centar za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja “Moj prijatelj” Njivice koji su namijenjeni djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom s ciljem da interakcija sa životinjama postepeno dovodi do poboljšanja kvalitete života u širem smislu, odnosno do specifičnih terapijskih ciljeva. Terapije provodi licencirani PATH Intl instruktor terapijskog jahanja, a za svakog korisnika izrađuje se individualni plan i program.

Opustite se u zelenilu ovog predivnog otoka i toplom vam preporučujemo da to napravite što prije!