Studeni na otoku Krku kao stvoren za outdoor aktivnosti

Mjesec Listopad polako se primiče kraju i samo se nadamo da će Studeni biti približno prekrasan, osunčan s ugodnim temperaturama zraka, ponekad i pomalo ljetnim. Na brojnim plažama svjedočili smo hrabrim kupačima koji iskorištavaju još uvijek ugodne temperature mora što nam samo govori da hrvatska obala i otoci kroz cijelu godinu uživaju sve blagodati mediteranske klime i stila života. Nađete li se na otoku Krku u ovo doba godine očekuju vas zanimljive outdoor aktivnosti za sve ljubitelje rekreacija u prirodi i aktivnog odmora.

Malinska Outdoor Weekend od 11. do 13. studenog 2022. godine

Područje Malinske na otoku Krku idealno je za bilo koju vrstu aktivnosti za sve generacije. Zato nemojte propustiti prvo izdanje Malinska Outdoor Weekend-a od 11. do 13.11. kada će svi obožavatelji adrenalina imati priliku sudjelovati u 4 različite sportske discipline i to: nordijskom hodanju, trail trčanju, pješačenju i biciklizmu.

Subota je rezervirana za trail trčanje i pješačenje, a očekuje vas 24 km i / ili 14 km fantastičnih uskih staza koji prolaze pored čarobnih uvala i skrivenih plažica, makadamski i stari putevi kraj stoljetnih maslina i hrastova. Ova nezahtjevna staza usponom i dužinom oduševit će sve trkače! Za one koji ipak uživaju u malo sporijem tempu tu je organizirano edukativno pješačenje – Malinska Hike.

Nedjelja također pruža brži tempo rezerviran za biciklističku turu, a onaj lakši za nordijsko hodanje. Gotovo 24 km očekuje sve one koje posebno vole istraživanja na dva kotača, a jesenska vožnja Krkom zaista je šarolika i čarobna. Isto uživanje očekuje i hodače koji će zahvaljujući projektu “Korakom do zdravlja” istraživati Malinsku i njenu bogatu povijest. Fantastičan vikend s naglaskom na zdrav život i više kretanja apsolutno svima može osvježiti svakodnevicu i napuniti baterije.

Planinarski putevi i pješačke staze od 4. studenog do 31. prosinca 2022. godine

Rezervirajte subote na otoku Krku u 11. i 12. mjesecu za šetnje u prekrasnoj prirodi kroz 50 km uređenih staza. Šume, svjetlucavo more, otkrivanje kulturno-povijesnih spomenika i ruševina uz miris soli u zraku idealan su recept za suzbijanje stresa, negativnih misli i ubrzanog načina života. Koju god stranu otoka odlučite istraživati ne možete pogriješiti jer svuda vas očekuju magični prizori kako to obično biva na otoku.

Aktivirajte svoj duh i tijelo, izaberite svoj oblik kretanja i istražite otok Krk u jesenskim bojama i mirisima. Svakako nam javite svoje dojmove!