Top preporuke kako najbolje iskoristiti boravak na otoku Krku

Pozdravljamo se s veljačom i s velikim veseljem i guštom radujemo se početku prekrasnog proljeća s toplijim i dužim danima, prirodom koja se budi na sve strane. Po mnogima stiže najljepše vrijeme u godini. Ovo je svakako najbolje vrijeme za kratak ili nešto duži boravak na otoku Krku jer možete nesmetano uživati u svim aktivnostima, atrakcijama i znamenitostima bez gužvi, bez strke, bez stresa.

Obnovite svoj duh i tijelo šetnjom uz more, rajske plaže ili planinarenjem u prirodi

Probudite svoj duh udišući svježi morski zrak šetnjom jednom od brojnih uređenih šetnica uz more ili pak jednom od popularnih ruta na čak 300 km uređenih pješačkih staza. Uživajte u prekrasnom, a opet ne pretoplom vremenu, napunite “baterije” bez mnogo turista oko vas i otkrijte jedan potpuno drugačiji svijet Krka. Iskoristite priliku i zaputite se do prekrasnih plaža i uvala koje su povezane su sa šetnicom koje nude brojne sadržaje, poput onih sportskih, parkova za djecu, caffe barova i klubova te ostalo.

Za trajnu i najljepšu uspomenu fotografirajte sve ljepote na koje ćete naići i uhvatite neke od prekrasnih morskih prizora.

Aktivirajte se – istražite otok Krk biciklirajući, planinareći

Proljeće je idealno vrijeme za bicikliste, one profi ali i rekreativce. Biciklističke staze možete upoznati i putem mobilne aplikacije KRK BIKe koja u sebi sadrži pretraživanje biciklističkih ruta, GPS navigaciju i sve ostale potrebne informacije. Ili pak rezervirajte svoje mjesto na električnom offroad biciklu.
Ako ste ljubitelji uspona, onda predlažemo staze koje vode na Krčke vrhove Veli vrh (541 m) i Obzova (568 m). Iako su pješačke staze obilježene, ne zaboravite uzeti i mapu kako bi si olakšali  kretanje. Obujte čvrstu obuću i prilagodite odjeću vremenskoj prognozi.

Otkrijte prirodne atrakcije i bogatu kulturnu povijest

Jezero Njivice najveće je prirodno slatkovodno stanište otoka Krka. Važno je stanište ptica, a poseban doživljaj je u proljeće i jesen kada možete  doživjeti intenzivnu seobu ptica pjevica. Otok Prvić nasuprot Baške, botanički i ornitološki rezervat koji obara s nogu! Zeleni poluotok Prniba idealan je za one koji žele aktivan odmor!
 Predlažemo posjetiti Frankopanski kaštel u mjestu Krk i posjet samostanu i crkvi Sv. Lucije gdje je pronađena Bašćanska ploča. Obavezno posjetiti i Fulfinum Mirine, nedaleko Omišlja.


Istražite Krk u bilo koje doba, zaljubite se u naš “Zlatni otok” i ovo proljeće neka otok Krk bude vaš idealan izbor za nezaboravan odmor jer mira, zabave ili aktivnosti neće vam nedostajati!