Top proljetne aktivnosti za sve generacije na otoku Krku

Polako s mjesecom Ožujkom sunce sve jače grije, mirisi u zraku intenziviraju se, more blješti prema svakom promatraču, dani pozivaju za provođenjem vremena na otvorenom. Otok Krk u proljeće, ako imate sreće, može biti vaša destinacija za punjenje baterija i uživanje u svim brojnim aktivnostima koje otok nudi kako svojim gostima tako i svojem lokalnom stanovništvu. Bez obzira na generaciju ovdje svatko može pronaći aktivnosti po svom guštu jer ponuda je raznolika i iz godine u godinu brojnija i zanimljivija. U nastavku donosimo preporuke što raditi ako se nađete na otoku Krku u proljeće.

Šetnja i planinarenje u prirodi

Morska obala i plaže u vrijeme kada povijesne ulice nisu prenatrpana turistima otkrivaju jedan poseban drugačiji svijet na istoj lokaciji. More kao istinski eliksir života liječi dušu, poboljšava cirkulaciju i ono najvažnije samim pogledom uklanja nakupljeni stres i napetost zato scene poput uživanja u zalasku sunca ili jednostavno upijanje sunčevih zraka uz mirise soli u zraku i zvukove valova najbolja su besplatna terapija koju možete dobiti. Još kada znamo da otok Krk ima neke od najljepših plaža u zemlji, poseban je doživljaj ih otkrivati bile one slavne ili one skrivene, šljunčane ili pješčane, oduzimaju dah svojim posjetiteljima.
Osim prekrasnih plaža zaputite istražite pješačke staze dužine 300 km kroz prirodne ljepote planinareći i uživajte u pogledu s jednog od brojnih krčkih vidikovaca do kojih možete doći pješke ili na dva kotača.

Istražite otok Krk biciklirajući

Ako ste veliki zaljubljenik u biciklizam i adrenalin onda je otok Krk idealno mjesto za vas, zbog lijepo uređenih biciklističkih staza dugih 62 kilometara, koje se nalaze duž prekrasne obale. Staze se prostiru i u unutrašnjosti otoka, a jedna od omiljenih staza kreće od Malinske i vodi do grada Krka.

Na raspolaganju su vam staze lagane težine namijenjene početnicima i rekreativcima koji lagano pedalirajući uživaju u netaknutoj prirodi i predivnom pejzažu. Također možete odabrati zahtjevnije staze namijenjene brdskim biciklistima. Ukoliko osim uživanja u pejzažu želite doživjeti nešto malo drugačije i upoznati se s bogatom povijesti otoka Krka, preporučamo vam da posjetite Bašku. Tamo ćete pronaći lakše i zahtjevnije staze, upoznati se sa Bašćanskom dolinom i na putu susreti stado ovaca koje su uobičajeni stanovnici ovoga kraja. 🙂

Proljeće je idealno doba za istraživanje našeg predivnog otoka zbog ugodnih temperatura i onog nekog posebnog osjećaja u zraku zato ne čekajte ljeto za odličan provod.