Upotpuni svoj odmor na otoku Krku zanimljivim jednodnevnim izletima autobusom

Došli ste na ljetovanje na otok Krk, udobno se smjestili i sada na red dolazi istraživanje otoka i okolnih prirodnih ljepota, gradova i znamenitosti. U prošlom smo blogu pisali o izletima brodom, a u ovome posvetit ćemo pažnju izletima autobusom. 

Zašto odabrati izlet autobusom? Zato što se možete udobno smjestiti i bezbrižno gledati kroz prozor te uživati u prekrasnom pogledu na bajkoviti krajobraz koji oduzima dah. Zaboravite na stres u vožnji i ne brinite o tome hoće li biti mjesta na parkingu. Sve što vam je potrebno je fotoaparat kako bi ovjekovječili tu ljepotu i stvorili uspomene koje će trajati godinama.

Koje sve izlete imamo za vas u ponudi, pročitajte u nastavku.

Istra

Cjelodnevni izlet na kojem ćete putovati najvećim hrvatskim poluotokom i istražiti slikovitu unutrašnjost Istre. Posjetit ćete Pulu, najveći grad u Istri, u kojoj se nalazi odlično očuvan amfiteatar koji je 6. po veličini na svijetu. Nakon Pule slijedi posjet gradiću Gržine u kojem je organiziran ručak te predivan Rovinj – grad romantike i umjetnosti.

Krk

Poludnevni izlet koji uključuje posjet otočiću Košljunu ili malom povijesnom mjestu Omišlju, razgledavanje grada Krka i probu poznatih Vrbničkih vina uz domaći pršut i sir. Košljun je maleni otočić na kojem se nalazi samostan u kojem žive Franjevački redovnici. Omišalj je jedan od najstarijih gradova na otoku Krku i sagrađen je na litici zbog čega svojim posjetiteljima i stanovnicima pruža očaravajući panoramski pogled na cijeli Kvarnerski zaljev. 

Plitvice

Još jedan cjelodnevni izlet na kojem ćete uz pratnju turističkog vodiča posjetiti najljepši, najstariji i najveći nacionalni park, gdje je priroda stvorila 16 spektakularna jezera, povezanih slapovima. Plitvička jezera nalaze se i na popisu UNESCO-ve Liste svjetske baštine. Obilazak parka uz vodiča traje oko tri sata, uključujući vožnju brodom i pješačenje.

Rafting

Ne propustite idealnu priliku za uživanje u avanturi raftinga na rijeci Kupi i opuštanja u netaknutoj prirodi parka Golubinjak! Za one koji vole dobru zabavu i avanturu, organizirali smo osvajanje rijeke Krke! Vodimo vas u netaknutu prirodu Gorskoga kotara gdje ćete uživati u uzbuđenju rafting avanture. U pratnji iskusnih instruktora pokazat ćete svoju sposobnost veslanja niz rijeku preko blagih brzaca. Nakon raftinga, odvest ćemo vas u Park Golubinjak gdje ćete u prirodnom ambijentu uživati u dobrom ručku. 

“Zlatni otok”, otok Krk, zaista nudi pregršt različitih prirodnih i kulturnih ljepota za sve generacije kao i sva prekrasna mjesta sjevernog Jadrana. Stoga iskoristite priliku i obogatite svoje iskustvo, svoj odmor i svoj boravak jednodnevnim izletima autobusom ili pak brodom. Kakavu god odluku donijeli, nećete pogriješiti!