Upoznaj Kvarner za vrijeme boravka na otoku Krku

Došli ste na Krk, pronašli ste smještaj, raspakirali se, upoznali mjesto i što sad? Kamo otići? Što pogledati? U nastavku pročitajte o zanimljivim mjestima u blizini koja morate posjetiti za vrijeme vašeg boravka na prekrasnom Kvarneru.

Otoci Cres, Lošinj i Rab

Do mjesta Lopar na otoku Rabu i do Meraga na Cresu može se doći trajektom iz mjesta Valbiska na Krku za 20-tak minuta. Cres je mostom povezan s Lošinjem, a na Lošinj nastavlja se Mali Lošinj koji je također povezan mostom. Mostovi su pokretni i otvaraju se u točno određeno vrijeme pa računajte na to.

Rab, tzv. Sretni otok, odvojen je od kopna Velebitskim kanalom, a okružen je brojnim drugim otočićima. Čak 30% otoka pokriveno je biljem te se zbog svog zelenila naziva i smaragdni otok. Oko Lopara na Rabu žive i dupini pa ako imate sreće možda ih i vidite. Njegova pješčana Rajska plaža u Loparu uvrštena je 2012. na popis 10 najljepših plaža svijeta.

Cres je naš najveći i najrjeđe naseljeni jadranski otok. Dom je vrlo rijetke i zakonom zaštićene ptice – bjeloglavog supa. Ako ste ljubitelji rekreacije, sporta ili dugih šetnji uz zalazak sunca, ovaj će vas otok zasigurno oduševiti.

Lošinj je poznat kao otok vitalnosti. Sa više od 200 sunčanih dana kroz godinu te zrakom i kakvoćom mora najbolje kvalitete, proglašen je klimatskim lječilištem.

Svi ovi otoci pričaju povijesne priče, bogati su kulturnom baštinom, naročito crkvicama, samostanima i palačama, skrivaju u sebi bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta te običaje koje morate upoznati.

Crikvenica, Rijeka i Opatija

Područje oko Crikvenice privlači turiste svojim brojnim plažama i dugim šetnicama, vidikovcima sa kojih se pruža nezaboravan pogled na cijeli Kvarnerski zaljev te miješavinom zraka sa mora i onog planinskog iz zaleđa. 

Najveći kvarnerski grad i hrvatska luka, Rijeka, nalazi se u centru Kvarnera i svega je 50-ak kilometara udaljena od Krka. Ovdje ćete imati što vidjeti bez obzira u koje doba godine dođete. Rijeka je super izbor ako planirate u šoping, a svidjet će se i mladima koji žele upoznati noćni život Kvarnera.

Bogata brojnim hotelima, bajkovitim vilama i vrtovima, prekrasnim parkovima i plažama, Opatija je nezaobilazno odredište svakog pravog hedonista. Najpoznatija je po svojoj šetnici uz samu obalu, Lungomare, dugoj čak 12 kilometara.

Toliko toga ima za vidjeti, doživjeti, kušati i upoznati na ovom kvarnerskom području da vrlo vjerojatno nećete sve ni stići. Što ne stignete obići ove godine, budete iduće 🙂