Upoznajte Malinsku – plaže, aktivnosti, prirodne ljepote

Upoznajte Malinsku, mjesto koje se nalazi na zapadnoj strani otoka Krka s malim brojem padalina i oko 260 sunčanih dana godišnje s obilježjima blage, mediteranske klime. Smještena je u šumovitom zaljevu i tako zaštićena od hladnih vjetrova. Pripada području Dubašnica zajedno sa dvadesetak okolnih naselja. 

Malinska je mjesto bogato prirodnih, kulturnih i povijesnih atrakcija. Raznolikost sadržaja i bogata ponuda Malinska stvara prilagodljivost svim dobima; od zanimljive duge povijesti i kulture, preko prirodnih atrakcija i aktivnog odmora do izvrsnih restorana i noćnog života.

Povijesne znamenitosti na području Malinske

Planirate li obilazak, izdvojit ćemo nekoliko znamenitosti koje nijedna ruta obilaska ne smije izostaviti:

  • Franjevačka Crkva i samostan Sv. Marije Magdalene
  • Ostaci crkve Sv. Apolinara
  • Crkva sv. Petra
  • Arheološki lokalitet Cickini s ostacima pseudobazilike iz 6.st.

Bogata glagoljaška baština donijela je otoku Krku epitet kolijevke hrvatske pismenosti i kulture. Dubašnica je dala svoj doprinos glagoljaškoj tradiciji i to zahvaljujući aktivnostima svećenika glagoljaša.

Prirodne atrakcije na području Malinske

Prirodne ljepote, čisto i modro more, ugodna i blaga mediteranska klima utjecale su na razvoj turizma u Malinskoj. Mnoštvo je turista prepoznalo ljepotu i ugodnu atmosferu u Malinskoj stoga se često ponovno i vraćaju. Malinska je poznata i kao prirodno lječilište zbog bujne vegetacije i mikroklime.

Plaže su poznate po čistoći mora i plaža te njihove opremljenosti, a na nekima se kao oznaka kvalitete već niz godina vijori plava zastava. Plaže koje morate posjetiti su plaža Rupa, Maestral, Malin Draga, Mul, Haludovo te Rajska plaža.

Kulturni i zabavni programi u Malinskoj

Tijekom godine u Malinskoj možete uživati u brojnim koncertima klasične i tradicionalne glazbe. Također, mnoštvo restorana nude široku ponudu mediteranske prehrane, autohtonih Krčkih jela i domaćih proizvoda, a nakon večere možete produžiti zabavu dugo i noć u nekom od mnoštvo kafića.

Aktivni odmor na području Malinske

Na području Malinske uređeno je više od 50 km pješačkih staza. Na većem djelu šetnica moguća je i vožnja bicikla, a tijekom godine organiziraju se i biciklističke utrke za one koji su spremni odmor začiniti adrenalinom i avanturom. U ponudi možete pronaći i razne sportove na vodi: vožnja padobranom, jet-ski, vožnja pedalinama, mogućnost istraživanja podmorja i škole ronjenja te najam čamca za obilazak prekrasnih uvala dostupnih samo morskim putem.

Upoznaj Malinsku i konačno doživi odmor za sva osjetila!