Uživajte u božićnoj čaroliji pored mora

Pred nama je, po mnogima, najljepše vrijeme u godini, vrijeme kojemu se svi vesele i raduju, božićno vrijeme. Običaji, mirisi, okusi, tradicija koja se urezala po cijeloj Hrvatskoj, posvuda je ostavila različite posebnosti i specifičnosti pa tako i na našem “zlatnom” otoku, otoku Krku. Okićeni trgovi, ulice, božični specijaliteti na svakom koraku, ples, pjesma i radost slijede diljem Kvarnera i zato nemojte propustiti istražiti Advent i božićnu čaroliju u Rijeci, Opatiji i naravno našem zlatnom otoku Krku.

Advent u Krku


U mjesecu Prosincu otok Krk ponovno oživi, i za svoje posjetitelje organizira brojne događaje, izložbe i koncerte. Raskošno ukrašene ulice, šetnice i preslatki trgovi u brojnim mjestima na otoku Krku privlače brojne goste i posjetitelje, posebice one ljubitelje blagdanskih čarolija pored mora. U gradu Krku očekuje vas pregršt sadržaja za sve uzraste, a posebice za one najmlađe koji se i najiskrenije vesele blagdanskom ugođaju.

Pet metara visoka adventska kuglica s čak 10000 lampica zasigurno će biti jedan od glavnih foto motiva, uz Pepeljuginu kočiju i tri adventska photo pointa bolje vam je da pripremite bateriju na mobitelu. Sve o predstavama, izložbama, gastro manifestacijama i glazbenim nastupima tijekom Adventa u gradu Krku istražite ovdje.

Advent u Opatiji


Kao i u većini gradova koji u vrijeme adventa postaju popularna turistička odredišta, i Opatija se potrudila oko organizacije brojnih manifestacija u mjesecu prosincu. Umjetnički paviljon Juraj Šporer odličan je kutak za sve uzraste, ovdje možete uživati u glazbenim programima, radionicama i predstavama za djecu dok s okolnih štandova dopire miris kuhanog vina s cimetom. Sljedeća destinacija je Ljetna pozornica gdje se nalazi i klizalište. Oko klizališta postavljene su drvene kućice s hranom pićem i suvenirima.

Mnogi Opatijci rado odlaze na tržnicu, na tzv. Advent na Mrkate gdje vas tradicionalno dočekuje odlična ugostiteljska ponuda i program za sve generacije, od nastupa dječjeg zbora, DJ-a, iluzionista, pa preko sajma rukotvorina, karaoka do druženja s gradonačelnikom. Prošetajte čarobnom, svjetlucavom i mirisnom Opatijom, a sve detalje programa adventa istražite ovdje.

Uživajte u bogatoj gastronomskoj ponudi, brojnim manifestacijama koje vas očekuju, stotinama lampica i posebnoj blagdanskoj čaroliji diljem Kvarnera. Skoknite do Rijeke, prekrasno okićenog Trsata i kule ili pak šarmantne Crikvenice. Uživajte uz svoje najmilije, napunite se pozitivnom i nježnom energijom jer to i jest čar blagdana.

Vidimo se na Adventu pored mora!