Vodeni sportovi na otoku Krku za prave ljubitelje adrenalina

Krk je već godinama idealna destinacija za sve generacije upravo zahvaljujući svojoj bogatoj ponudi za sve generacije, a posebice onoj aktivnoj ponudi za sve ljubitelje adrenalina.

Kao top outdoor aktivnosti danas na otoku Krku definitivno treba izdvojiti biciklizam zahvaljujući brojnim uređenim stazama kao i brojne aktivnosti u moru i morskim dubinama: wakeboard, jedrenje i ronjenje. Slobodno možemo reći da je otok Krk zadnjih godina postao pravi sinonim za aktivan i uzbudljiv odmor.

Wakeboard cable Krk (Punat)

Najpoznatija morska adrenalinska aktivnost je definitivno Wakeboard smješten u Puntarskom zaljevu. Iskusite jedinstveni doživljaj bordanja i skijanja na modernoj vučnici dugoj 650 m i prosječnoj brzini od 30 – 32 km/h kao amater ili profesionalac.

Uz brojne sadržaje kao što su ugostiteljski objekti, board dućani i terase za sunčanje zaista nije teško provesti cijeli dan u opuštenoj ljetnoj atmosferi. Ako već planirate svoj dugoočekivani odmor na otok Krk i zainteresirani ste za ovu adrenalinsku aktivnost za cijenu od 250 KN (35 EUR) mi ćemo vam organizirati takav nezaboravan dan

Ronjenje na otoku Krku

Ronjenje je jedan od najpoznatijih sportova u Hrvatskoj te jedna od najdražih aktivnosti brojnih gostiju otoka. Budući da se u našem moru nalaze brojne potopljene olupine starih antičkih brodova što su prepoznali mnogi ronioci iz cijelog svijeta te pomogli da se otok Krk izdvoji na ronilačkoj karti svijeta. Za one malo iskusnije preporučujemo obilazak potopljenog grčkog broda Peltastis, nedaleko Šila, ili zaronite u podmorje otočića Plavnika koji čuva potonuli jedrenjak iz vremena Napoleona.

Ako ste početnik u ovom sportu možete naučiti sve o osnovama pravilnog ronjenja te upoznati prekrasni podvodni svijet otoka Krka koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Istražite brojne ronilačke lokacije, čak 40-ak, i neka vaš najbolji aktivni odmor započne!

Jedrenje ne otoku Krku

Jedna od najpopularnijih marina nalazi se upravo u Puntu, stoga ne trebaju čuditi brojne ponude koje se sastoje od najma jedrilica, tečaja jedrenja kao i jednodnevnih ili višednevnih izleta jedrilicom za one malo iskusnije jedriličare. Oni malo manje iskusni mogu uživati u cjelodnevnom jedrenju s iskusnim učiteljima.

Svi ljubitelji adrenalina i aktivnog odmora u prirodi također mogu uživati među ostalim i u vožnji sandolinom i skuterom, banana liftom, iznajmiti jet-ski ili padobran.

Budite aktivni, istražite naš zlatni otok i njegovu bogatu ponudu sadržaja i aktivnosti i vratite nam se opet!