Zašto je otok Krk savršen odabir za ljetnu destinaciju

Što vam prvo padne na pamet kada čujete riječ “ljeto”? Sigurni smo da tu riječ vežete uz ljetovanje i godišnji odmor. Iako zvuči uzbudljivo i bezbrižno, odabir ljetne destinacije za vrijeme godišnjeg odmora je vrlo izazovan i zamoran posao. Zato vam predlažemo da iduća destinacija koju ćete izabrati bude upravo otok Krk, a u nastavku ćemo vam reći i zašto. 

Velika prednost otoka je dobra prometna povezanost s kopna preko Krčkog mosta, brodovima iz luka i lučica, trajektima iz pristaništa Valbiska te zračna luka Rijeka kod Omišlja. Krk je izvrsno povezan morskim putevima u obliku trajektnih linija koje vam nude mogućnost posjete drugih kvarnerskih otoka poput Cresa, Lošinja ili Raba. Tek nekoliko sati vožnje cestovnim prometnicama i – eto vas na florom i faunom bogatim visovima NP Risnjak, ili pak pošumljenog Parka prirode Učka, a ni svjetski poznati slapovi NP Plitvička jezera nisu daleko od Krka. Ništa nije daleko od Krka.

Najsunčaniji, takozvani Zlatni otok jedno je od atraktivnih odredišta za turiste zbog svoje bogate i raznovrsne ponude sadržaja te duge povijesti. Otok Krk može se pohvaliti najugodnijom mediteranskom klimom koju karakteriziraju topla sunčana ljeta i blage zime te više od 2500 sunčanih sati u godini. Osim toga, Krk se odlikuje čistim morskim zrakom i kristalno čistim morem te čak na 15 plaža vijori se plava zastava. Upravo iz tog razloga ne čudi činjenica da je ronjenje jedan od najatraktivnijih i najpopularnijih morskih sportova na ovom području. Na morskom dnu na području otoka Krka naići ćete na potopljene antičke brodove, podmorske spilje i stijene, koraljne grebene, raznolik biljni i životinjski svijet.

Na godišnjem odmoru često težimo tome da se dobro odmorimo i napunimo baterije, te se sve više pozornosti pridodaje rekreaciji, sportu i aktivnom odmoru. Otok Krk nudi različite načine rekreacije i zabave za sve uzraste poput dugih pješačkih i biciklističkih staza, teniski tereni, mini golf, aqua park na moru, vožnje na tubama i bananama na moru, jet ski, odbojka na pijesku, fitness centri, jedrenje, wakeboard. 

Noćni život na otoku Krku dolaskom ljetnih mjeseci budi se iz zimskog sna. Bez obzira da li ste više za disco klubove, night, beach, koktel ili lounge barove, na otoku Krku pronaći ćete mjesto za izlazak po svom ukusu. Sve što trebate je želja za dobrim provodom a uz krčku ponudu dobrih pića, hrane, glazbe i odlične atmosfere stvorit ćete trenutke za pamćenje. 

Istražite otok Krk, upoznajte njegovu prirodnu ljepotu. Uz bogatu kulturno-povijesnu baštinu, mnoštvo turista privlače i brojne prirodne atrakcije, netaknuta priroda, od fotogeničnih uvala preko plodnih polja i gustih šuma, submediteranske vegetacije, golog krša do pravog planinskog krajolika.