Zdravstveni turizam na otoku Krku

Već vam je zasigurno vrlo dobro znana činjenica da se otok Krk može pohvaliti najugodnijom mediteranskom klimom koju karakteriziraju topla sunčana ljeta i blage zime te više od 2500 sunčanih sati u godini. Osim ugodnom mediteranskom klimom, otok Krk odlikuje se čistim morskim zrakom i kristalno čistim morem.

Ubrzani života suvremenog čovjeka kojeg karakteriziraju nepravilna prehrana, život u urbanim sredinama gdje je zrak zagađeniji, sve veća izloženost stresu i manjak tjelesne aktivnosti mogu biti uzrok mnogih bolesti.

Zbog svih prethodno navedenih činjenica, nije nikakvo čudo da se na otoku Krku sve više razvija zdravstveni turizam koji uključuje odmor uz more, udisanje čistog zraka sa mirisom soli i ljekovitog bilja, bijeg od urbane svakodnevice, kupanje u čistom moru i laganu mediteransku prehranu.

Stoga, kada je zdravstveni turizam u pitanju, na otoku Krku možete pronaći zdravstveno-lječilišni kompleks Meline, centar za hemodijalizu Poliklinika Redial, wellness centre, pješačke i biciklističke staze te ugostiteljsku ponudu zdrave i prirodne hrane.

Zdravstveni & wellness centri na otoku Krku

Centar za hemodijalizu Poliklinika Redial nalazi se u Omišlju, a u centru se hemodijalizom liječe bolesnici s otoka Krka, ali i domaći i strani bolesnici – turisti koji s obiteljima provode godišnji odmor na otoku Krku.

Od wellness centara izdvojit ćemo dva u Malinskoj i jedan u Baškoj. Nalaze se u sklopu hotela Malin, Pinia i Corinthia. Ondje možete pronaći bazene opremljene uređajem za protustrujno plivanje i masažu, bio, infracrvene i finske saune, fitness centre, solarije, jacuzzije a možete uživati i u tretmanima lica, tretmanima za tijelo, te pedikuri i manikuri.

Bliss Yoga Holistic Center u sklopu Camping Krk je wellness oaza u gradu Krku čija ponuda uključuje: finsku, bio i infrared saunu, Ayurvedu, Zen Shiatsu, kristaloterapiju, radioesteziju, bioterapiju, Thai yogu, aromaterapijske masaže, pedikuru, manikuru i tremane lica. U centru se koriste isključivo prirodni preparati i hrvatska profesionalna prirodna kozmetika Esensa Mediterana.

Najpoznatiji i najposjećeniji segment zdravstvenog turizma na otoku Krku definitivno je Zdravstveni centar Meline u općini Dobrinj. Ondje se nalazi plaža čiji je mulj ljekovit a posebno ima pozitivan utjecaj na kožne i reumatske bolesti. Savjetujemo posjetiti Meline bez obzira dolazite li iz zdravstvenih razloga ili samo radi zabave.

Ako ste u potrazi za destinacijom gdje imate puno toga za vidjeti, sa predivnim plažama ali su vam bitni i programi koji će pridonesti vašem zdravlju, želite konzumirati domaće i svježe namirnice, biti fizički aktivni i okruženi očuvanim i čistim krajolikom tada je otok Krk pravi izbor za vaše iduće putovanje.